Akçatekir Yaylasına Yaşam Parkı Kuruluyor

Akçatekir Yaylasına Yaşam Parkı Kuruluyor

Türkiye’nin en ünlü yayla merkezlerinden biri olan Akçatekir Yaylasına 3.78 hektarlık bir alan içerisinde yer alacak yaşam parkı kuruluyor.

 

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Yaylası, yaz aylarında 200 bine ulaşan nüfus yoğunluğuyla bilinen Türkiye’nin en önemli yayla merkezlerinden biri arasında yer alıyor.

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın çabalarıyla birlikte yayla merkezinin en önemli bölümünde yer alan 3.78 hektarlık alan üzerine C tipi mesire alanı inşa edilecek. 19 yıllığına Orman Genel Müdürlüğünden kiralanan arazi üzerinde kır lokantası, kır kahvehanesi, amfi tiyatro alanı, basketbol ve futbol sahası, çocuk oyun sahası, piknik ve dinlenme alanları, kamelyalar ve yöresel ürün stantları yer alacak.

 

Arazinin mevcut durumuna göre hangi projenin nereye yapılacağı konusunda keşif yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a Başkan Yardımcısı Ebru Doğucu, Fen İşleri Müdürü Sedat Şimşek, İmar ve Şehircilik Müdürü Okan Akyüz, Zabıta Müdürü Yaşar Süllü, Ak Parti Belediye Meclis üyesi Büşra Durmuş, Koordinatör İsmail Canatan ve teknik personel eşlik etti.

 

Pozantı'nın yeni huzur merkezinin Akçatekir Yaşam Parkı ve Mesire Alanı olacağını belirten Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Yeni hayaller ve yeni hedeflerin peşine düştük yine. Pozantı Belediyesi olarak Akçatekir’de Orman Genel Müdürlüğünden 19 yıllığına kiraladığımız 30 Dönümlük arazi üzerinde yapmayı planladığımız C tipi mesire alanımız Akçatekir’de adeta fark yaratacak. Bugünden itibaren çalışmalara başlayıp Allah nasip ederse Temmuz ayı gibi temelini atmayı düşünüyoruz. Huzur inşa ederek halkımızın hizmetine sunmayı hedeflediğimiz ve adının Akçatekir Yaşam Parkı olacak bu huzur dolu yerin açılışını her hangi bir aksilik olmazsa 2020 yılının yaz sezonunda yapmayı hedefliyoruz.” Dedi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis