BAŞKAN ÇAY’DAN MERHUM YAZAR İŞİSAĞ’A AHDE VEFA

BAŞKAN ÇAY’DAN MERHUM YAZAR İŞİSAĞ’A AHDE VEFA

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay vefa örneği göstererek, aralarındaki hukukun başkan ilişkisinden öte olarak ağabey – kardeş ilişkisi olduğunu belirttiği Merhum Yazar Ahmet Nadir İşisağ’ın Belemedik Mahallesinde ikamet ettiği sokağa meclis kararı ile yazarın ismini verdi.

 

Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayata gözlerini yuman Belemedik Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı,  Araştırmacı – Tarihçi Yazar Ahmet Nadir İşisağ’a Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay vefa örneği göstererek evinin bulunduğu sokağa Yazarın ismini verdi.

 

Perşembe günü yapılan Pozantı Belediyesi’nin 2021 yılının Ocak ayı meclis toplantısında gündem dışı öneri sunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Belemedik’te yaşayan, ömrünü Belemedik’e adayan ve bıraktığı vasiyet ile vefatı sonrasında Belemedik’e gömülmek isteyen Araştırmacı – Tarihçi Yazar Ahmet Nadir İşisağ’ın evinin bulunduğu sokağa yazarın adının verilmesini isteyerek oy birliği ile meclis gündemine aldırdı.

 

Meclis başkanı Mustafa Çay ve 15 meclis üyesinin oy birliği ile alınan karar ile Belemedik Küme Evleri ismi, “Ahmet Nadir İşisağ Sokağı” olarak değiştirildi.

 

Konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay şunları söyledi; “Pozantı Belediye Başkanı olarak Ahmet Anadir İşisağ ağabeyime vefamı ortaya koymak ve yaptığı tarihsel katkıların bir nişanesi olarak gerçekleştirdiğimiz Ocak Ayı Pozantı Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı teklifim üzerine Belediye Meclisinin aldığı oy Birliği kararı ile Belemedik’te evininde bulunduğu Belemedik Küme Evleri ismi, “Ahmet Nadir İşisağ Sokağı” olarak değiştirilmiştir. Teklifime oy birliği ile katkı koyan belediye meclis üyelerime şahsım ve İşisağ ailesi adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Yazar Ahmet Nadir İşisağ Kimdir?

Merhum Ahmet Nadir İşisağ; 1948 yılında Adana’da doğdu. İilkokul, ortaokul ve liseyi Adana’da bitirdi. Yüksek öğrenimini Eğitim Fakültesi FKB bölümünde tamamladı. Yerelde yayınlanan Güneyde Dönüşüm Gazetesinde Yazı İşleri Müdürü olarak görev alan İşisağ, Eshab-ı Kehf Tarsus mu? Afşin mi?, Adana’da Yatırlar ve Ziyaretler, Adana’da Kaybolan Meslekler, Yıkıla Yıkıla Adana, Atatürk’ün Adanalı Günleri başlıklı araştıma dizilerinini yanı sıra Strabon ve Ramsay’da Çukurova Roma Antik Yolları, Adana, Tarih Boyunca İsimleri ve Kaynakları, Ah Adana Ah adlı yayınlanmamış araştırmaları ile bir tarih romanı ve Berlin – Bağdat Hattında Kırılma Noktası Belemedik Toros Tünelleri, Adana Taşköprü, Atlantis Değil Augustapolis, Adana Efsaneleri, Pozantı Belemedik Görsel Tarihi, Varda Köprüsü ve Nicholas Mavrogodato , Adana’nın Yüzü, Adana Tarihini Fotoğraflarla Anlatan Adam Gaston Mizrahi ve  Fotoğraflarla Pozantı – Belemedik Tarihi adlı basılmış kitapları bulunmaktadır. Bunun yanı sıra başta Adana ve çevresi olmak üzere  Türkiye’deki vilayetlere ait eski fotoğrafları barındıran geniş bir arşivi bulunmakta olup çeşitli platformlarda bu fotoğrafların analistliğini yaparak toplumu bilgilendiren, 5 dönemdir Belemedik Dernek Başkanlığını yapan yazar evli ve üç çocuk sahibiydi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis