BAŞKAN ÇAY’IN KARLA MÜCADELESİ TAKDİR TOPLADI

BAŞKAN ÇAY’IN KARLA MÜCADELESİ TAKDİR TOPLADI

BAŞKAN ÇAY’IN KARLA MÜCADELESİ TAKDİR TOPLADI
Adana’nın Pozantı ilçesinde dün öğleden sonra başlayan kar yağışı, rüzgârında etkisiyle hayatı olumsuz etkilerken Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın koordinesindeki karla mücadele ekibi kısa sürede takdir topladı.

Gece boyunca yolları açmak için uğraşan ekiplerle koordineyi sağlamak adına irtibat halinde olan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, an be an çalışmaları da kendisinin ve belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşarak vatandaşlara sıcak bilgiler de vermeyi ihmal etmedi.

Yol açma çalışmalarını sürdüren ekiplerin yaklaşık 18 saat boyunca yoğun bir mücadele verdiğini hatırlatan Başkan Çay, yine sosyal medya hesabından bir video yayınlayıp son durum hakkında vatandaşları bilgilendirerek, dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Başkan Çay, yayınladığı video ile vatandaşlara şu mesajları verdi:
“Değerli Pozantılı hemşerilerim. Dün öğleden sonra başlayan kar yağışı, bugün sabaha kadar yoğun bir şekilde devam etti. Şu an Pozantı’mıza bağlı 6 Mahallemiz ile Akçatekir ve Pozantı merkez olmak üzere çok ciddi anlamda kar yağışı ile karşı karşıyayız. Sabaha kadar ekiplerimiz hiç durmadan, Pozantı Belediyesi’nin 3 greyderi, 3 kepçesi, 2 tuzlama ekibi, Büyükşehire bağlı dozer ve ASKİ’ye bağlı kepçelerle elimizden geleni yaptık. Gece fırtına ile beraber, kar tipi şeklinde yağdığı için birçok bölgede ciddi anlamda buzlanma söz konusu. Mümkün oldukça hemşerilerimiz, ihtiyaç duymadıkça araçlarıyla yola çıkmamasını rica ediyorum. Vatandaşlarımız, kaygan tabanlı ayakkabılarla yürürken çok dikkatli olsun. Allah muhafaza bu yoğun yorgunluğun üzerine bir de sağlık problemlerine yol açacak kazalarla karşılaşmanızı istemiyoruz. Biz üzerimize düşen bütün sorumluluğu yerine getiriyoruz. Şuanda bütün ekiplerimiz ana arterleri açmış durumda. Ara sokaklara girecek gücümüz yok. Hakikaten arkadaşlarımız çok yorgun. Kepçe operatörleri sabah 8’e kadar çalışıp, yaklaşık 18 saat demir yığınının içinde yolların açılması için gayret gösterdiler. Her birinin yüreğine sağlık. Hepsinin alınlarından öpüyorum. Çok büyük emekle çalıştılar. Yorgunlukları var. Biraz dinlendikten sonra tekrar sahada olacaklar. Bu arada da açmış olduğumuz arterlerde, sabahın erken saatlerinde arkadaşlarımız tuzlama çalışması yaparak en azından buzlanmanın biraz da olsa çözülmesi için çalıştılar. Hepinizden dikkatli olmanızı rica ediyorum. Bugün zaten Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımızın aldığı kararla eğitime de ara verildi. Şu an itibarıyla yollarımızın ulaşıma açılması sağlanmış durumda. Çok büyük bir sıkıntımız yok. Ancak, köylere ve yaylalara gelecek vatandaşlarımızın şunu bilmesi lazım. Ara sokaklara henüz giremedik. Takdir edersiniz ki, bin 137 tane sokak var. Onun için mağdur olmamaları için ifade ediyorum. Allah bize kolaylık versin, sizlere de sağlıklı ve güzel günler diliyorum. Rabbimizin rahmeti çok şükür yağdı. Zorluğa sevinçle katlanacağız. Çünkü dağlarımız gerçekten susuz kalmıştı. Bununla birlikte hamdolsun çiftçilerimizin yüzü biraz daha gülecek, su kaynaklarımız en azından su ile dolacak.”dedi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis