BAŞKAN MUSTAFA ÇAY’DAN ABEM’E İLK DERS ZİYARETİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (ABEM)’in Pozantı’daki şubesinde ilk ders Perşembe günü başladı.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan seviye tespit sınavının ardından 147 öğrenciyle eğitime başlayan ABEM’in Pozantı şubesine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan başarı ve hayırlı olsun ziyareti yapıldı. Başkan Çay, eğitim merkezi sınıflarına yaptığı ziyarette tüm öğrencilerle tokalaşarak, hayırlı olsun dileklerinde bulunup başarılar diledi.

Kendi hayat hikâyesinden ve ne şartlar altında büyüyerek belediye başkanlığı makam koltuğuna oturduğunu anlatan Başkan Çay, eğitim merkezine gelen öğrencilerin sosyal hayatlarından bir nebze de olsa feragat ederek derslerine daha sıkı asılmalarını söyleyerek şu şekilde devam etti; Eğitim merkezimizdeki 147 öğrenciyi memleketimin insanı herhangi bir özel dershaneye gönderse kişi başı en az 7 ya da 8 bin TL babalarınız cebinden para ödeyecek. Buradaki noktaya çok dikkat etmenizi istiyorum. Buda demek oluyor ki 147 öğrenciden neredeyse bir milyon iki yüz bin lira Pozantılı’nın cebine kalacak demek. Burada verilen çok önemli bir emek var. İnşallah kıymetini bilirsiniz. Az önce öğretmenlerinizden öğrendiğim kadarıyla buradaki göreceğiniz eğitim boyunca toplam 38 kez sınava tabi tutulacaksınız. Ve bunun yanında 10 gün eğitim merkezimize gelmeyen öğrencilerimizle ilişkiyi keseceğiz. Çünkü aklını kullananın, derslerine sıkı sıkı çalışanlar için bu eğitim merkezi hayallerine giden yol olacaktır” şeklinde konuştu.