BELEMEDİK 2. DOĞA VE FOTOĞRAF FESTİVALİ YAPILDI

BELEMEDİK 2. DOĞA VE FOTOĞRAF FESTİVALİ YAPILDI

ÇUKUROVA’NIN KALBİ BELEMEDİK FESTİVALİNDE ATTI

Adana’nın Pozantı ilçesinde düzenlenen Belemedik 2. Doğa ve Fotoğraf Festivali, yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla muhteşem bir eğlenceye dönüşerek gerçekleşti.

 

Festival, Adana VosVos kulübünün Pozantı Akköprü mevkiinden hareket eden kortejle başladı. Kaplumbağa diye tabir edilen vosvos araçları sırayla ilçe merkezinden kornalara basılı halde geçerken korteje Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi de çaldıkları şarkılarla eşlik etti. Üzeri açık bir vosvos aracına binen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 10 kilometrelik Belemedik Festival alanına üstü açık araç üzerinde halkı selamlayarak geldi.

 

Sonbaharın tutkusu sarı ve turuncu renklerinin bir araya geldiği Festivale, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Deniz, Adanalı sanatçı Murat Kekilli, birbirinden değerli ve ünlü fotoğrafçıların yanı sıra 5 bine yakın Adanalı katıldı. Ayrıca festivale çevre il ve ilçelerden Hatay, İskenderun,  Mersin, Niğde ve Kayseri’den vatandaşlarda geldi.  

 

Festival kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafçılara Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan tarafından katılım belgesi ve ödülleri verildi. Festivale katılan binlerce kişi bir yandan fotoğraf yarışmasında dereceye giren ürünlerin sergilenmesini pür dikkat incelerken bir yandan da yöre esnafının açmış olduğu standlarda yiyecek ve içeceklerin tadına baktılar. Günboyu düzenlenen doğa ve fotoğraf festivalinde Adana’nın ünlü müzik gruplarından Grup Pandora Band sahne alarak festivale katılan binlerce kişiye unutulmaz şarkılar söylediler.

 

FAHRİ HEMŞERİLİK BELGESİ VERİLDİ

Festivalde Adanalı sanatçı Murat Kekilli’ye “Ülkesine olan bağlılığı, üretkenliği, barışçıl yaklaşımı, sosyal yaşamdaki önek kişiliği kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla birlikte Pozantı ilçesi Akçatekir Yaylasında sürdürdüğü mütevazı yaşam hikâyesiyle ilçeye yaptığı tanıtımlar” sebebiyle Fahri Hemşerilik Belgesi ile ödüllendirildi. Kekilli fahri hemşerilik belgesini Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın elinden alarak “Yazları tatil olarak seçtiğimiz yer kuşkusuz ki Pozantı. Çocukluğumuz buralarda geçti. Belediye Başkanımızın daveti üzerine bulduğumuz bir boşlukta koşa koşa hemşerilerimizle birlikte olmaya geldik. Ve hemşehrilik beraatı sürpriziyle karşılaştık. Bizi kucaklayan sevgisini gösteren başta belediye başkanım olmak üzere tüm Pozantılılara, Adanalılara ve sevenlerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis