Belemedik Tabiat Parkında Kamp Coşkusu

Belemedik Tabiat Parkında Kamp Coşkusu

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Tabiat Parkında kamp heyecanı yaşandı.

 

Adana Kamping ve Kamp Dostluğu grubunun ortaklaşa düzenledikleri gençlik ve spor kampı tarihi kalıntıları ve doğa kulüplerinin vazgeçilmezi haline gelen Belemedik Tabiat Parkında gerçekleştirildi.

 

18-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenen gençlik ve spor kampında 50’ye yakın çadır kuruldu. Belemedik’te kurulan bu kampa Pozantı Belediyesi de odun ve elektrik konusunda destek verdi. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kampı ziyaret ederek hem hoş geldiniz dedi hem de Belemedik Tabiat Parkına ilk defa gelenler için tarih ve doğa konusunda çeşitli birliler verdi.

 

Eğlence İftar Sonrası Başladı

Belemedik Tabiat Parkında kurulan bu gençlik ve spor kampının eğlencesi iftar sonrasında başladı. Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın jest olarak getirdiği orkestra ile halaylar çekildi oyunlar oynandı. Ayrıca Belediye Başkanı Mustafa Çay’da Adana’ya Bir Kız Geçti Gördün Mü?, Mektup Yazarım Mektup ve Karakız adlı türküyü söyleyerek gecenin eğlencesine renk kattı.

 

Kamp Dostluğu Grubunun kurucusu İsmail Akdağ, “Türkiye’nin birçok ilinde kamp organizasyonu yapıyoruz. İnsanları şehrin gürültüsünden çıkartıp doğaya çekiyoruz. Bu hafta sonu da sosyal medya fotoğrafları sürekli paylaşılan Adana’nın incisi Belemedik’e geldik. Kampımıza Türkiye’nin dört bir yanından insanlar geldi. Hep birlikte doğa yürüyüşleri yaptık, temel kampçılık eğitimi ve ilk yardım eğitimi yaptık. İlk defa geldiğimiz bu ortamı ekip olarak çok beğendik. Desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa Çay’a teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

Belemedik Önemli Bir Kamp Merkezi Oldu

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ise “Belemedik, içerisinde bulunduğumuz doğal ortamının, sessizliğin ve dinginliğin insanların ruhuna hitap etmesini istedik. Pozantı Belediye Başkanlığı olarak elimizden geldiği kadarıyla lojistik destek sağlamaya, gönlümüzün ve yüreğimizin sıcaklığını onlara hissettirmeye çalıştık. Ben şahsen iki gün içerisinde Pozantı Belemedik’in çok önemli bir kamp merkezi ve karavan merkezi olacağının işaretini bu hafta sonu yapılan organizasyonla beraber hem görmüş oldum, hem tatmış oldum hem de o huzuru bu insanlara vermiş olduğumuzu gözlemlemiş oldum. Tarih ile doğanın iç içe olduğu bu huzur dolu yuvamıza bürün kampingcileri bekliyoruz.” Dedi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis