BELEMEDİK TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

BELEMEDİK TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

BELEMEDİK’İN TARİHİ DOKUSU GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Köyündeki tarihi doku, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın gayretleriyle gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor.

 

1904-1914 yılları arasında II.Abdulhamit ve Alman İmparatorluğu arasında imzalanmış olan Hicaz-Bağdat demiryolu yapımı aşamasında açılacak olan 12 adet Toros Tünelleri için o dönemde şantiye merkezi olan Belemedik’in 110 yıllık geçmişe dayanan ve bunca zaman tarihi dokusunu yitirmeyen yapıları, artık Pozantı Belediyesi tarafından gün yüzüne çıkarılarak turizme açılacak.

 

Pozantı merkeze sadece 9 km mesafede bulunan Belemedik Vadisi, ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde fotoğraf tutkunlarının ve doğa düşkünlerinin vazgeçemediği doğal güzelliklere sahip. Dizi ve film çekimleri ile düğün ve nişan merasimlerinin dış mekân fotoğraf çekimlerinin merkezi haline gelen Belemedik, Anıt ağaçları ve Almanlardan kalan taş bina kalıntıları ile artık tarihe tanıklık eden çok önemli bir turizm değeri olacak gibi gözüküyor.

 

110 yıllık tarihi doku ve yapı kalıntılarını gün yüzene çıkartmaya hazırlanan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay konuyla ilgili bilgi vererek şunları söyledi;

“Pozantı Belediyesi olarak tarihi yapı kalıntılarının etrafındaki çalılar ve ağaçlar budanıp temizlendikçe, ortaya Belemedik tarihinin 1094 yılından kalma derin izleri çıkıyor. Bu zamana kadar sahip çıkılmayan değerlerin nasıl heba edildiğinin canlı şahidi oluyoruz. Daha birçok Pozantılı’nın bile farkında olmadığı bu turizm değerleri bizzat kendim ve çalışma arkadaşlarımızın gayret ve emekleri ile gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor. Yapacağımız temizlik ve tarihi yapıların ortaya çıkmasındaki gayretlerimiz sonunda Belemedik’in Anıt Ağacı meydanından yukarıda bulunan bu değerlere doğru turizm rotası belirleyecek ve tahta tabelalar ile yönler oluşturarak tanıtım sağlayacağız. İnşallah Belemedik bizimle daha farklı bir yolculuğa çıkacak.” dedi.

 

 

 

 

adana web tasarım



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis