EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pozantı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Perşembe günü saat 14.00’da yapılan oturumla gerçekleştirildi.

 

Ak Partili belediye meclis üyesi Mehmet Say’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıya diğer meclis üyelerinin hepsi katılım sağladı.

 

Ekim ayı meclis toplantısı oturumunu açan Belediye Başkanı Mustafa Çay, gündem maddelerine geçmeden önce belediyenin bir aylık çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi;

 

Yaşam Parkı Restoranını Haftaya Açıyoruz

“Değerli meclis üyelerim biliyorsunuz ki Akçatekir’e inşa ettiğimiz Yaşam Parkı içerisindeki restoranımızda artık sona geldik. Fırınımızı yakarak ilk ekmeklerimizi pişirdik ve Belemedik Restoranımızda kullanım sağladık. Ustalarımızın hünerli ellerinden de Antep usulü lahmacun yaptırarak personel arkadaşlarımız ile önce biz tatmak istedik. Ustalarımızın ellerine sağlık gayet lezzetli ve güzel oldu.

 

Sondaj Vurduk

Yaşam Parkı içerisindeki belirlediğimiz iki noktadan birine sondaj vurduk. Gerekli ölçümü yaptırdık ve suyu bulacağımızı düşünüyoruz. Eğer belirlediğimiz noktalarda kısa süre içerisinde su bulabilirsek yaşam parkı alanındaki peyzaj çalışmamızı ona göre şekillendirip hızlandıracağız.

 

Yolu Büyükşehir Asfaltlayacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın söz vermesi üzerine yaşam parkı yolunun asfaltlanmasına çok az bir süre kaldığını belirten Başkan Çay, ihaleye giren firma işe başlamak üzere ve Pozantı’nın da yapacakları işler konusunda ilk sırada olduğunu belirtti. Başkan Çay, asfalt öncesinde yolun zemin tesviyesini yaparak asfalt dökümüne hazır hale getirildiğini ve belirtti.

 

Atölyemizi Güçlendirdik

Üretken Belediyecilik anlayışı ile yapılan çalışmalarda gelişme kaydettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Atatürk Kültür Merkezi bahçesi önüne yaptığımız teras park için Toroslar Belediyesinden halkımızın oturup dinlenmeleri için 5 adet kameriyeler istemiştik. Sağolsun Toroslar Belediye Başkanımız 5 adet kameriyeleri göndererek bizlere hediye ettiler. Normal şartlarda tanesinin 3 bin TL’ye satıldığı kameriyelerin, belediye atölyesine alınan araç gereç malzemeler ile sadece 1.120 TL’ye üreteceğiz. Demirci personellerimiz üretimini gerçekleştirecek ve teras parkımızın geri kalan yerlerine kendi üretimimiz olan kameriyeleri koyacağız. Zaman içerisinde ise ürettiğimiz kameriyeleri ilçemizdeki ve köylerimizdeki çeşitli yerlere monte edip halkımızın hizmetine sunacağız.” Dedi.

 

Vatandaşa Organik Ürün Sağlanacak

Yazıcak Mahallesinde bulunan 6 dönümlük belediye arazisine karakılçık buğday tohumu ekerek elde ettikleri buğdayları değirmende öğütüp bulgur haline getireceklerini Belirten Başkan Çay, daha sonra bu bulgurları meyve sebze paketleme merkezinde paketleyip vatandaşa organik ürün sağlayacaklarını belirtti.

 

Belediye WebTV Kuruldu

Son olarak Pozantı Belediyesi Basın Medya Birimi olarak Belediye Web TV kurduklarını söyleyen Başkan Çay, bundan böyle ekip arkadaşlarımız ilçemizin tanıtımları, köylerimizin tanıtımlarını çekip kurduğumuz Belediye WebTV üzerinden sosyal medya da yayınlayacaklarını, böylelikle de gurbetteki Pozantılılara büyük bir anı bırakacaklarını söyledi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis