Geleneksel Türk Okçuluğu 18 Yaş Altı Gençler Türkiye Şampiyonası Pozantı’da Yapıldı

Geleneksel Türk Okçuluğu 18 Yaş Altı Gençler Türkiye Şampiyonası Pozantı’da Yapıldı

Geleneksel Türk Okçuluğu 18 Yaş Altı Gençler Türkiye Şampiyonası Pozantı’da gerçekleştirildi.

Pozantı ilçesi Belemedik Tabiat Parkında 13-14 Temmuz tarihlerinde yapılab Geleneksel Türk Okçuluğu 18 Yaş Altı Gençler Türkiye Şampiyonasında 7 kategorinin dereceye girenleri belli oldu.

Şampiyonanın son gününde dereceye girenlere madalya takdimi ve ödül programına Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz, Pozantı İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, Tügva İl Başkanı Emrah Sancar, Karataş İlçe Belediye Başkanı Necip Topuz katıldı.

Dereceye giren sporculara şampiyonanın son gününde genç erkekler kategorisi, genç bayanlar kategorisi, yıldız erkekler kategorisi, yıldız bayanlar kategorisi, karma minikler kategorisi ve takımlar kategorisi olarak Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz, Pozantı İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ve Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay tarafından madalya, kupa ve ödülleri verildi.

 

Geleneksel Türk Okçuluğu 18 Yaş Altı Gençler Türkiye Şampiyonasında karma minikler kategorisinde birinci İsmail Kahraman, ikinci Mehmet Efe Çağlayan ve üçüncü Utku Kandemir’e madalyalarını ve ödüllerini İlçe Kaymakamı Muammer Sarıdoğan verdi. Genç Bayanlar kategorisinde birinci Tuana Kargın, ikinci Gizem Kula ve üçüncü Miray Saka’ya madalya ve ödüllerini Belediye Başkanı Mustafa Çay verirken Genç erkekler kategorisinde birinci Muhammed Ali Temel, ikinci Ahmet Üçler ve üçüncü Hüda Özayaz’a madalya ve ödüllerini Türkiye Okçular Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz verdi.

 

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyon Başkanı Cengiz Toksöz, “Federasyon olarak iki gündür Pozantı ilçemizde süren müsabakaların son gününe ve ödül törenine geldik. Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonumuz bundan iki ay önce genel kurulunu yaparak kurumsal çalışmalarını yapmak adına yol aldı. Bizler de Türkiye’nin çeşitli yerlerinde düzenlenen bu yarışmalara federasyon olarak katkıda bulunarak ata sporumuzu Türkiye çapına yaymaya gönül vermiş bir federasyon olarak Pozantı’ya geldik. Ata sporumuza gönül veren genç sporcularımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bu gibi organizasyonlar Türkiye satında yayılarak okçuluğumuzun gelişmesine çok büyük katkıda bulunacağını düşünüyorum ve dereceye giren giremeyen tüm sporcularımıza hayatları boyunca başarılar diliyorum” dedi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis