POZANTI BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET 3.200 TL OLDU

POZANTI BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET 3.200 TL OLDU

POZANTI BELEDİYESİNDE EN DÜŞÜK ASGARİ ÜCRET 3.200 TL OLDU

MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 2021 yılında Pozantı Belediyesinde çalışan personelin alacağı ücretin en az 3.200 TL olacağını açıkladı.

 

2021 yılı asgari ücret açıklamasının ardından Türkiye’deki çeşitli belediyelerin farklı ücret belirlemesinin ardından 2020 yılında üretken belediyecilik anlayışı ile çalışma ve projelerini adeta arşa çıkaran Adana’nın MHP’li Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, en düşük işçi maaşının 3.200 TL, en yüksek işçi maaşının ise 4.200 TL olacağını belirtti.

 

Konuyla ilgil açıklama yapan Başkan Mustafa Çay, şunları dile getirdi;

“Kıymetli Adanalılar, değerli Pozantılı hemşehrilerim. Malum olduğu gibi bu yıl sonu itibariyle belediyeler ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan asgari ücretli personel maaşlarıyla ilgili gerek işveren sendikaları, gerekse devletin yetkili bakanlıkları bir toplantı yaparak en düşük asgari ücretin 2.825 lira olmasıyla ilgili bir karar aldı. Değişik belediyeler, farklı siyasi görüşlerin çeşitli açıklamalarını toplum önünde tv kanallarının haberlerinde görüyoruz.  20 bin nüfuslu bir ilçe olmamıza rağmen Pozantı Belediye Başkanlığı olarak bugün almış olduğum karar doğrultusunda Pozantı Belediyesinde asgari ücretle çalışan en düşük ücret 3.200 tl olacaktır. Bunun içerisinde en yüksek olanlar, operatörlük yapan personeller 4.200 TL, tekniker kadrosunda olanlar 3.900 TL ve çöp gibi, inşaat işleri gibi tehlikeli işlerde çalışan personellerin alacağı ücret 3.600 TL olmuştur.  Çalışma arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum.” Dedi.

 

İşçiye Borcu Olmayan Ender Belediyelerden Biriyiz

Biz hizmet barışının, adaletin her zaman için  üretimde faydalı ve güzel işler yapacağını biliyoruz diye sözlerine devam eden Başkan Çay, “Personelimin alın teri kurumadan bu kadar da iddialı söylüyorum. Bugün itibariyle ikramiyeleri de dahil Pozantı Belediyesinde çalışan 137 personelin bir kuruş alacağının olmadığı bölgemizdeki ender belediyelerden biri olduğumuzu da altını çiziyoruz. Alın terleri kurumadan ücretlerini ödüyoruz. Emeklerini ortaya koyuyoruz. Bu sosyal barış içerisinde bu memlekete bu millete üreterek hizmet etmenin de onurunu hep beraber yaşıyoruz.” Dedi.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis