POZANTI BELEDİYESİNDE İŞKUR TYP KURALARI ÇEKİLDİ

POZANTI BELEDİYESİNDE İŞKUR TYP KURALARI ÇEKİLDİ

POZANTI BELEDİYESİNDE İŞKUR TYP KURALARI ÇEKİLDİ

Pozantı Belediyesine İŞKUR tarafından değerlendirilen toplum yararına programı (TYP) kapsamında istihdam edilecek 80 kişi, noterin çektiği kura ile belirlendi. Çevre ve Temizlik bölümüne alınacak olan 80 adaydan 45’i kadın işçi oldu.

 

Pozantı Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne alınacak olan 80 kişilik iş bölümüne ilçe genelinden toplam da 211 aday başvuru yaptı. Belediye meclis salonunda yapılan kura çekimine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı Noter Kâtibi Merve Boz, İŞKUR Görevlilerinden Tuğran Yüce ve Yusuf Sarı katıldı.

 

POZANTI’DA BİR İLK OLACAK

Kura çekimi öncesinde başvuru yapan adaylara konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Belediye olarak İŞKUR’a çevre temizlik bünyesine işçi alacağız diye başvuru yaptık. Daha önce liste ile alım yapıyorduk fakat bu sefer kura ile alım yapılacak denildi. Kura çekimine iki liste halinde gidileceğini ve birinci listede 98 kişinin olduğunu gördük. Garip olan ise 98 adayın 67 tanesi kadın. Yapacak bir şey yok herkesin kanuni hakkıdır. Kurada ismi çıkan, ben çalışacağım diyen her adayın başımın üstünde yeri vardır. Belediye binasına işçi alacak durumum yok. Çevre ve temizlik işlerinde bile kadın işçi alacak durumumuz yokken başvuru yapanın yarısından fazlası kadın olduğu için yapacak bir şey yok. Devletin noteri de burada, devletin İŞKUR görevlileri de burada ve sizi çalıştıracak olan belediye başkanı olarak da ben buradayım. Her şey şeffaf ve objektif bir şekilde işleyecek. Kura da ismi çıkan arkadaşlarıma hayırlı olsun dileklerinde bulunuyorum.” Dedi.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis