Pozantı’da 3. Belemedik Doğa ve Fotoğraf Festivali Düzenlendi

Pozantı’da 3. Belemedik Doğa ve Fotoğraf Festivali Düzenlendi

Pozantı’da 3. Belemedik Doğa ve Fotoğraf Festivali Düzenlendi

Adana’nın Pozantı ilçesinde 3. Belemedik Doğa ve Fotoğraf Festivali Düzenlendi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Pozantı-Belemedik Doğa ve Fotoğraf Festivali kapsamında “Tünelin Ucundaki Işık Belemedik” sloganı adı altında fotoğraf yarışması düzenlendi. Fotoğraf Yarışması 15 Eylül’de başlayarak Pozantı’da Yaşam, Geçmiş Zaman Belemedik ve Tünelin Ucundaki Işık Belemedik konulu üç farklı kategoride gerçekleştirildi.

Toplam 1250 fotoğraf arasından seçilerek ödüllendirilen fotoğrafların da sergilendiği festivale, Adana’nın yanı sıra Osmaniye, Hatay, Mersin, Niğde, Kayseri’den gelen ikibini aşkın doğaseverlerle birlikte kamp, bisiklet ve motorsiklet grupları da katıldı.

Festivale, Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, Feke Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan, MHP Genel Başkan Baş Danışmanı Hüseyin Sözlü, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, MHP İlçe Başkanı Şeref Dinç, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlui meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve 2 bine yakın vatandaş katıldı.

Her Şey Bir Hayal İle Başladı

Belemedik’e festival coşkusunu yaşamak için gelen binlerce doğaseverin katılımıyla düzenlenen Fotoğraf Yarışması Ödül Töreninde konuşan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, her şeyin bir hayalle başladığını söyledi.

Belemedik’in, 2014 yılında yapılan bütün şehir yasasıyla birlikte köy statüsünden mahalle konumuna gelip, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden Belediye uhdesine geçmiş bir yer olduğunu belirten Başkan Çay, “2014 yılında Belemedik’in bize bağlanmasıyla birlikte aslında bir hayalle başladı bu yolculuk. Anıt ağacı altında ateş yakılarak zarar verilmesine engel olmak adına çevresine parke taşı döşeyerek başladık. Sonrasında 2015 yılında 1. Doğa ve Fotoğraf Festivalini gerçekleştirdik. 2016 yılında başımıza gelen talihsiz olayla birlikte Belemedik’te her şey bıraktığımız gibi kaldı. Göreve geldikten sonra yeniden 2. Doğa ve Fotoğraf Festivali ile yolculuğumuza devam ettik. O gün buraya gelenler o restaurantın inşaatını görmüşlerdi. Herkes korkup buranın beton olup eleştirmişti. Bugün, doğa ile bütünleşmiş bir yaşam parkının, kendi getirdikleri ile zaman getirebilecekleri bir mekan haline geldi” dedi.

Hayallerinin bitmediğini belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Mustafa Çay, “Biz uzun soluklu bir yolculuğa çıktık. Hayaller beslendikçe ve hayata geçtikçe insanların hayatını anlamlandırır. Biz de sizlerin hayatını anlamlandırmak için İskenderun, Hatay, Adana, Ereğli, Niğde ve Kayseri’den gelen doğa dostlarına daha iyi bir imkan sunmak için çalışıyoruz. 38 dönümlük bir araziyi kiralamak için Devlet Demir Yolları Bölge Müdürlüğü’ne müracaat ettik. Başta Adana Valimiz Mahmut Demirtaş’ın himayelerinde, Kültür Müdürümüz Sabri Bey’in öncülüğünde, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz, hemşehrimiz Lütfi Altınsu’nun önderliğinde Pozantı ve Karaisalı ile ilgili Varda ve Belemedik’i birbirine bağlayan bir turizm çalıştayı gerçekleştireceğiz. Dezavantajlı ve avantajlı durumlarımız ortaya konduktan sonra, dezavantajımızı avantaja çevirecek projeler hayata geçireceğiz” dedi.

Belemedik Dünya’da Bilinen Yer Olacaktır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Baş Danışmanı, bir önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, “Bu güzel Pozantı-Belemedik sonbaharında bizi bir araya getiren değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diyerek başladığı konuşmasında, “Toroslar, potansiyeli ile Adana’ya sunulması gereken bir çok güzelliği barındırıyor. Bağdat-Hicaz Demiryolu da imparatorluğu ayakta tutma noktasında çok önemli bir projedir. Yeni dönemde değerli Kaymakamımız ve belediye başkanımız bu bölgeye önemli katkılar koyacaktır. Belemedik, inşallah Türkiye’nin yanı sıra dünyada bilinen bir yer olacaktır. İstenirse başarılmayacak bir iş yoktur” ifadelerini kullandı.

Belemedik Muazzam Bir Yer

“Bu güzel sonbahar havasında, bu güzel etkinlikte ve bu güzel mekanda siz değerli insanlarla bir arada bulunmaktan son derece mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim” diyen Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, ilçenin 21 mahallesi bulunduğunu belirtti. “Belemedik bunlardan bir tanesi” diyerek konuşmasına devam eden Kaymakam Sarıdoğan, “Belemedik’in köklü bir tarihi geçmişi vardır. Hicaz-Bağdat Demiryolu projesinde çalışan Alman işçilerinin, bizzat şantiye alanı olarak kullandıkları muazzam bir yer. Tarihi fotoğraflara da baktığımızda buranın müthiş bir yerleşim alanı olduğunu görüyoruz. Büyüklerimiz, belki de bahara sonu yakıştıramadıklarından dolayı  sonbahar değil de güz demişlerdir. Lal olmuş dilimizle değil, tellal olmuş gönlümüzle, ölerek dirilen bu iklimi her birlikte bareberce yaşıyoruz. Bu anlamda, Belemedik’imiz müthiş bir potansiyele sahip. Doğa sporları, mesire alanları ve kamp alanlarıyla fotoğraf sanatçılarının kadrajlarında çok güzel bir yeri olacaktır” dedi.

Festival kapsamında iki sotoğraf sanatçısı Hakan Yaralı ve Derya Yazar’ın fotoğraf sunumu ve söyleşileri ilgiyle izlendi. Fotoğraf Sanatçısı Hakan Yaralı’nın yıllar öncesinin buharlı trenlerin fotoğrafları ve Derya Yazar’ın ise 9 ülkede çekmiş olduğu fotoğraflar büyük beğeni topladı.

Jüri üyeleri tarafından 1250 fotoğraf arasından seçilen 30 fotoğraf dereceye girdi. Pozantı’da yaşam kategorisinin birincisi Fatih Yılmaz, Geçmiş Zaman Belemedik kategorisinin birincisi Deniz Emmioğlu ve Tünelin Ucundaki Işık kategorisinin birincisi ise Ahmet Ersungur olarak bin TL’lik ödülü kazandılar. Pozantı Belediyesi Özel ödülünü ise Ayhan Apaydın kazandı.

Ödül töreni sonrasında ise festival alanında sahne alan, Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu’nun seslendirdiği türkülere festivale katılanlar eşlik ederek anın tadını çıkartmaların yanı sıra hareketli türkülere de oynayıp halay çektiler. Konserin ilerleyen saatlerinde ise Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay sahneye çıkarak sanatçılarla birlikte Kara Kız türküsüne düet yaptılar.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis