SEÇİMİN GALİBİ CUMHUR İTTİFAKI ADAYI MUSTAFA ÇAY OLDU

SEÇİMİN GALİBİ CUMHUR İTTİFAKI ADAYI MUSTAFA ÇAY OLDU

POZANTI'DA SEÇİMİN GALİBİ CUMHUR İTTİFAKI ADAYI MUSTAFA ÇAY OLDU

Adana'nın Pozantı ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimlerindeki resmi oy sonuçları belli olurken Pozantı Belediye Başkanlığına Cumhur İttifakı adayı Mustafa Çay üçüncü kez seçildi.

 

Toplam 15.496 seçmen bulunan Pozantı ilçesinde 13.544 kişi sandığa giderek oy kullandı. Kullanılan oylardan 12.884 adedi geçerli oy sayılırken 660 oy ise geçersiz sayıldı.

 

Buna göre YSK'dan alınan resmi oy sonuçlarına göre:

BÜYÜKŞEHİR ADAYI

Hüseyin Sözlü: (Cumhur İttifakı): 7.095 oy

Zeydan Karalar: (CHP): 5.006 oy

 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

Mustafa Çay (Cumhur İttifakı): 5.595 oy

Şenol Eroğlu (CHP): 3.394 oy

Mahmut Sami Baysal (Bağımsız): 3.034 oy

İsmail Aktaş (Saadet Partisi): 167 oy

Mehmet Can (İyi Parti): 311 oy aldı.

 

BAŞKAN ÇAY'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

3'üncü dönem Pozantı Belediye Başkanı seçilen Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Çay, Ak Parti İlçe Başkanlığı balkonundan vatandaşlara teşekkür konuşması yaptı.

 

"Hain dedikodulara ve asılsız suçlamalara, itibar etmemeniz önemli bir davranış" diyerek konuşmasına başlayan Başkan Çay, “Bu seçimi, kendi kişisel çıkarlarına alet etmek isteyip de, nifak tohumları saçarak, beni Pozantı’lıdan, Pozantı’lıyı benden koparmak isteyenler, kendi çirkin emellerinin bataklığında boğulmuşlardır. Ben, bu kişileri Pozantı halkı gibi, asla muhatap kabul etmiyorum. Bu hain ve çirkin düşünceli olanları,  Pozantı’lının vicdanına, sonra da Allaha Havale ediyorum” dedi.

 

HİZMETLER YAĞMUR GİBİ YAĞACAK

Coşkulu kalabalığa konuşmasını sürdüren Başkan Çay, “Şu anda, Pozantı’ya yağmakta olan bereketli yağışların, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren, Cumhur İttifakının desteği ile, hizmetlerimiz de yağmur gibi, Pozantı’ya yağmaya başlayacaktır. Bu seçimin kazanılmasında, takdirleri ve oyları ile, bizlere hizmet imkanını veren, Pozantı halkımıza, Cumhur İttifakı ile birlikteliğimiz devam etmekte olan, Ak Parti İlçe Başkanımız Sayın Doğan Türkyılmaz ile, MHP İlçe Başkanımız Şeref Dinç’e,  tüm vatandaşlarımıza, İlçe Teşkilatlarımıza, Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımıza, en derin teşekkürlerimi sunarım. Türkiye’nin geleceğini, oluşturdukları Cumhur İttifakı ile Milli Bekamızı devam ettirme yolunda, her türlü zor şartlara göğüs geren, Ak Parti Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile, Türkçülüğün dünyadaki tek önderi, MHP Genel Başkanımız, Sayın Dr. Devlet Bahçeli’ye, şahsım ve Pozantı Halkı adına, en derin teşekkürlerimi sunuyor olmanın, mutluluğunu ve gururunu da, bu vesile ile,  yaşıyorum.” dedi.

 

Başkan Çay, konuşmasının sonunda olaysız şekilde herkesin evlerine gitmesini isteyerek, konvoy yapılmayacağını da ifade etti.

 

11 MECLİS ÜYESİ

Pozantı’da sayısı 15 olan Meclis Üyeliklerinden ilk sayımlara göre 11’ini Cumhur İttifakının kazandığı öğrenildi. Buna göre sıralama şöyle oldu.

 

1 Yusuf Arısoy, 2 Durmuş Taşpınar, 3 Büşra Durmuş,  4 Çetin Boz, 5- Fatih Yenel, 6 Zeki Bülbül, 7 Selçuk Coşkun, 8 Ebru Doğucu, 9- Mehmet Say, Kontenjan 1. Sıra Rafet Avan, 2. Sıra Aziz Şen.

CHP’den ise, 1 Nuri Akkaya, 2 Seyhan İnce, 3 Ahmet Sarıaslan, 4 Bekir Kumru Pozantı Belediyesi’nin yeni meclis üyesi oldular.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis