ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
Pozantı Belediyesinin Şubat ayı olağan meclis toplantısı Perşembe günü saat 14.00'te belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem maddeleri öncesinde Belediye Başkanı Mustafa Çay, Ocak ayında yapılan çalışmalarla alakalı meclis üyelerini bilgilendirmede bulunarak, Zafer Mahallesindeki Sebze – Meyve ve Kurutma merkezi üzerine yapılan kına evi ile toplantı salonu inşaatının kabasının bittiğini ve çatı işlerine geçildiği, bunun yanında Belemedik’te belediye personelinin yapmış olduğu iki katlı bungalov ev de ise sona gelindiğini söyledi.

CHP’li meclis üyelerinden Bekir Kumru, gündem dışı dilekçe sunarak Meclis toplantılarının Pozantı Belediye TV’den canlı olarak yayınlanmasını istedi. Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Mustafa Çay, ise belediye olarak çok şeffaf çalıştıklarını, vatandaşı temsilen gazetecilerin toplantıları takip ettiğini belirterek gerek olmadığını söyleyerek yine de düşüneceklerini dile getirdi.

Ayrıca Alpu Mahallesinde bulunan belediye arazisi üzerine 2 adet Rüzgâr Gülü yapılması ve enerji üretimi konusunda fizibilite çalışmasını yürüten şirket yöneticileri belediye meclis üyelerine teknik bilgilendirmelerde bulundular.

ESNAFA 500 TL YARDIM
Belediye Başkanı Mustafa Çay pandemi nedeniyle zor günler geçiren kahvehane işletmecileri ve eğitimdeki alınan kararlar gereği zor günler geçiren kırtasiye esnafına bir kereliğine olmak üzere 500’er TL yardım vermek için önerge sundu. Gündeme alınan önerge tüm meclis üyelerinin kabul oyuyla oy birliğiyle kabul edildi.

SAYI ARTABİLİR
Böylelikle ilk etapta tespit edilen 28 kahvehane işletmecisi ve 6 kırtasiye esnafına 500 TL nakdi yardım yapılacak. Konuyla ilgili belediye başkanı Mustafa Çay kısa bir bilgi verilmesi planlanan 28 kahvehane esnafı ilk tespite göre belirlendiğini ve zabıta müdürlüğü ekiplerinin araştırmaları sonucunda bu sayının artacağını da dile getirdi.

KİRA ZAMMI OLMAYACAK
Ayrıca Pozantı Belediyesine ait işyerlerinde bulunan kiracıların 2021 yılında kanun gereği yapılan EFE-TÜFE oranındaki kira artışı Başkan Çay’ın önerisi ve meclis üyelerinin oy birliği kabulü ile iptal edilerek, 2020 yılında uygulanan kiranın aynısı 2021 yılında da alınarak esnafa bir nebzede olsa destek olunmasına oybirliği ile karar verildi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis