Turizm İçin Belemedik’in Artık Daha Anlamlı

Turizm İçin Belemedik’in Artık Daha Anlamlı

Belemedik’te Almanlardan kalma tarihi taş binaların turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalar için kurulan özel ekip projelerini bir bir gerçekleştirmeye başladı.

Belemedik'te Almanların 1904-1914 yılların arasında kurduğu yerleşim yerindeki tarihi binaların turizme kazandırılmasına yönelik çalışmarda hastane, okul ve kilise gibi yapıların bulunduğu bölgedeki kalıntıları Pozantı Belediye Başkanlığının başlatmış olduğu proje çalışmaları sonrasında turizme kazandırılacak.

Belemedik’te yapılan projenin amacı ön plana çıkan doğal değerlerinin yanı sıra tarihte belli bir dönemin izlerini taşıyan yapı kalıntılarını barındırması Yapılmakta olan bu proje ile alandaki kültür varlıklarına odaklanarak, bunların bölgedeki turizm kurgusuna entegre olamasını sağlamayı hedeflemektedir. Pozantı Belediyesi tarafından; 1900’lü yılların önemli olaylarına tanıklık eden bu yapı kalıntılarının dönem özelliklerini gösteren yapım teknikleri, yaşanmışlık değeri ve yeniden kullanma potansiyelleri göz önünde bulundurularak bölgedeki mevcut yürüyüş rotalarına nasıl eklemleneceği üzerine çalışılmakta ve alanın ziyaretçilere sunumuna yönelik dijital ortam ile sahada faaliyetler yürütülmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında hazırlanan bir eylem planı üzerinden etap etap ilerlenerek alandaki kültürel değerlerin korunması ve ziyaretçi çoğunluğuna yönelik çalışmalar yürütülüyor.  Bu kapsamda belediyenin urduğu özel ekibin başında yer alan Mimar Gökçe Türkoğlu’nun proje danışmanlığı yapmasıyla birlikte Almanlardan kalma tarihi şantiye binalarının kullanım amaçları ve Belemedik tarihi ile ilgili kimliklendirme ve bilgi panoları  montajları tamamlanarak Belemedik’te yerini aldı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Belemedik’te yaptığımız çalışmalar ile tarihi geçmişi, binaların kullanım amacı, gezi rotaları proje danışmanımız Mimar Gökçe Türkoğlu‘nun önerileri ve çalışmaları ile kimliklendirme, yön ve anlatım tabelaları ile şimdi daha bir anlam kazandı. Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak hazırlanan tabelalar, Adana turizm destinasyonunda hak ettiği değerini arayan Belemedik’i daha anlaşılır ve avantajlı hale getirecek. Bundan sonra özellikle dışarıdan gelen iç ve dış turizm amaçlı misafirlerimiz bu bilgilendirmeler ile Belemedik’te geçmiş tarihi anlayarak gezebilmelerine imkan sağlanmış olacak.” Dedi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis