Başkan Çay, "Elmalı Boğazı Kayak Merkezi olmalı" çağrısını yineledi

Başkan Çay, "Elmalı Boğazı Kayak Merkezi olmalı" çağrısını yineledi

"BÖLGE ŞAHA KALKAR"

Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana ve Mersin sınırının yüksek kesiminde bulunan Elmalı Boğazı'nın kayak merkezi olması halinde kış turizminin bu bölgede şaha kalkacağını belirtti.

Adana’nın Pozantı ilçesinde bulunan ve bölgenin en yoğun kar yağışı alan 175 bin metrekarelik bir alanına, Çukurova’nın adeta göz bebeği olacak, bölgenin turizm çıtasını yükseltecek bir kayak merkezi kurulması için Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın haykırışları devam ediyor.

ÇAY VAZGEÇMİYOR

Elmalı Boğazı yoğun kar yağışı almasının yanı sıra, Ankara-Adana otoyoluna 11 kilometrelik yakın mesafesi ve ayrıca sahip olduğu düz ve elverişli zemini sayesinde kayak merkezi ve kış sporları ile ilgili altyapının kolaylıkla kurulmasına müsait bir alan. Geçtiğimiz yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunulan bir raporla söz konusu bölgeye  ‘Kayak Merkezi’ kurulması konusunda adımlar atılmış ve bu kapsamda otel inşaatına bile başlanmış, fakat gerek uzayan bürokratik işlemler gerekse projenin sahipsiz kalmasından dolayı bir türlü bu proje hayata geçirilememişti.

Elmalı Boğazı'nın sahip olduğu bu doğal güzellikler ve imkânlar ile güzel bir proje çerçevesinde bu bölgeyi ulusal ve uluslararası turizme kazandırmayı hedefleyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bölgenin tanıtımı için sosyal medyadan fotoğraf ve video paylaşımları geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yineleyerek yetkililerin harekete geçmesi çağrısında bulundu.

"FERYADIMI DUYURACAĞIM"

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Elmalı Boğazı'na yağan 30 santimetrelik kar üzerinde yaptığı açıklamasında, "Bu bölgenin kayak merkezi olması için feryatlarım devam edecek. Şuan 30 santimetre yağdığında geldim. Yarın 50 santimetre yağdığında da hatta 1 metre yağdığında da geleceğim. Feryadımı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza duyuracağım” diye konuştu.

Geçen yıl Pozantı Belediye Başkanı olarak bir çığlık attığına dikkat çeken Başkan Mustafa Çay, Adana, Mersin ve Pozantılılara seslendi. O zaman "Elmalı Boğazı Kayak Merkezi olmalı" şeklinde konuştuğuna vurgu yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Bunun bir sebebi vardı. Adana ve Mersin sınırlarını beraber bölen, bir kısmı Tarsus'a bağlı Gülek Mahallesi sınırlarında, diğer bir kısmı da Pozantı'nın Akçatekir Mahallesi sınırlarında kalan böylesine değerli, özel ve neredeyse pisti bile hazır olan bu yerin kayak merkezi olması gerektiğini söylemiştim. Bunu söylerken bir hayal kurmamıştım. Burada inşaat halinde kalmış olan otel ve zamanında bazı girişimlerde bulunulmuş, krediler kullanılmış, kamp merkezi olsun diye buraya bir yatırım yapılmış ve yarım bırakılıp çekip gidilmiş. Devletin bunu artık görmesini istiyorum" dedi.

KOCAMAN DÜMDÜZ BİR VADİ

Kayak Merkezi olmasını istediği Elmalı Boğazı'nın ekili bir alan olmadığına da dikkat çeken Başkan Çay, "Bu vadinin altı, kepir dediğimiz sağlam bir zeminle kaplı. Ormanın içerisinde kocaman dümdüz bir vadi. Burada sadece 'kayak merkezi yapılsın' diye diretmiyoruz. Buraya kayak pisti yapılabilir, TOKİ villalar yapabilir. Çocuklar için oyun parkları, macera sahaları yapılarak insanlara yaşam alanı oluşturulabilir" diyerek çağrısına kulak verilmesini istedi.

DEVLET BÜYÜKLERİME GÖSTERMEK İSTİYORUM

Özellikle yaz mevsiminde Adana, Mersin, Gaziantep ve Hatay'ın sıcağından bunalan insanlar için burada 365 gün hayat sürecekleri alışveriş merkezleri ve yaşam alanlarının oluşturulabileceği bir alandan bahsettiğini ifade eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "İlk kar yağışında nasibini alan, 30 santimetreye çıkan bir kar yığını var burada. Ben Pozantı Belediye Başkanı olarak bu bölgenin sesi ve feryadı olmak istiyorum. Bunu kendim de bir vatandaş olarak sorumluluk hissediyorum" diyerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

LÜTFEN SESİMİ DUYUN!

"Arkamda güzel bir iz bırakmak istiyorum. Burasını bilmeyen, görmeyen sayın bakanlarıma, valilerime, vekillerime göstermek istiyorum. Lütfen bu sesimi duyun! Çok fazla bir şey istemiyoruz. Etüt yapmaktan bir şey çıkmaz. Lütfen görevlilerinizi ve mühendislerinizi gönderin ve bu alanı inceleyin. En önemlisi de bulunduğumuz bu alan Adana, Mersin ve Niğde’ye tam 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor. En güzel yanı da Ankara-Adana–Mersin Otoyolu üzerindeki Pozantı - Akçatekir gişelerinden 11 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

GERÇEKLİĞİNİ GÖRMESEM VALLAHİ HAYKIRMAM

Bakın bu güzellik bu devletin kazancı olmalı. Burada atıl biçimde durmamalı. Bölgeye bu ekonomik krizin ve sorunların yaşandığı bir dönemde istihdam kaynağı oluşturmalı. İnsanların sadece gönlünü değil, cebini de doyurmalı. İş sahaları olmalı. Bunu söylerken bir hayalin peşinde değilim. İnanmamış ve gerçekliğini görmemiş olsam vallahi de haykırmam. Ben, bugün yağan kar 30 santimetre iken geldim, bir metre olduğunda da geleceğim ve bu feryadıma devam edeceğim. Bu feryadımın ve sesimin bir gün duyulacağına inanıyorum."



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis