BAŞKAN MUSTAFA ÇAY’DAN AİLELERE DERS NİTELİĞİNDE UYARI

BAŞKAN MUSTAFA ÇAY’DAN AİLELERE DERS NİTELİĞİNDE UYARI

BAŞKAN ÇAY'DAN MADDE KULLANIMI UYARISI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, zararlı madde ve uyuşturucu kullanımı hakkında ailelere uyarılarda bulundu.

Başkan Mustafa Çay, Adana’da katıldığı bir radyo programında gazetecilerden gelen "İlçenizde duyduğunuz bir mutsuzluğunuz var mı?" Sorusu karşısında Pozantı ilçesinde aşırı derece de artan zararlı madde ve uyuşturucu kullanımı hakkında ailelere ve öğretmenlere uyarıda bulundu.

İÇİM YANARAK ANLATIYORUM

Pozantı'da en büyük mutsuzluğunun son zamanlarda aşırı derecede artan zararlı madde ve uyuşturucu kullanımı olduğunu ifade eden Başkan Çay, "Bir Belediye Başkanı olarak bu duruma çok üzülüyorum. Bu konuyla ilgili de buradan Sayın valimiz Sülayman Elban Bey başta olmak üzere Pozantı Kaymakamımıza, il emniyet müdürümüze ve Pozantı emniyet müdür vekilimize sesleniyorum; Pozantı'da korkunç derecede gençler üzerinde yaygınlaşan bir uyuşturucu kullanımı var. Yani bununla ilgili ben ailelerle temas etmeye çalışıyorum. Ama Adana narkotik şubenin Pozantı ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne destek verecek özel çalışma yapması gerektiğini buradan, eski 18 yıl terörle mücadelede çalışmış, uyuşturucu ve zararlı maddeler konusunda 500'e yakın seminer vermiş bir kardeşleri olarak, bir Belediye Başkanı olarak, Pozantı'nın bir evladı olarak içim yanarak söylüyorum. Pırıl pırıl gençler çeşitli haplarla, yeşil reçeteli olan ama narkotikte karşılığı uyuşturucu madde kullanımı olan maddelerle rezil bir şekilde hallerini gördük, yerde yattıklarını gördük. Bunları satanları söyleyenleri biliyoruz, duyuyoruz. Allah rızası için herkesin gözünü ve kulağını açıp bu memleketi bu lanet işlerden kurtarmalarını istiyorum" diyerek acil konuya el atılmasını istedi.

ANNE VE BABALAR SİZLERE DE SESLENİYORUM

Uyuşturucu kullanımı ile ilgili feryadını sürdüren Başkan Mustafa Çay, anne babaların yanı sıra öğretmenlere de seslenerek uyarı yaptı ve sözlerine şu şekilde devam etti;

“Anneler, babalar sizlere de sesleniyorum. Adana'da yaşayan anne babalara da sesleniyorum. Çocuklarınıza iyi elbise almak, iyi telefon almak, iyi bir anne-baba olmanızı sağlamıyor. Çocuklarınızın kiminle arkadaşlık yaptığını iyi bilmeniz lazım. O çocukların ailelerini tanımanız lazım. O çocukların ailelerinde anne-babanın arasında problem var ise o çocuk da mutlaka problemlidir. Çocuğunuzun problemli bir çocukla arkadaşlık yapması uyuşturucuya giden yoldur. Uyuşturucu kullanan çocuk hırsızdır! Uyuşturucu kullanan çocuk katildir. Yarın ya mezarda ya da cezaevinde bulacaksınız çocuklarınızı. Benim içim yanıyor, sizin de Allah için içiniz yansın!" çağrısında bulundu.

Öğretmenlere de seslenen Başkan Çay, çocuklara okullarda eğitim vererek, durumlarını gözlemlemelerini istedi. Okulun bitiş saatinin 17 olmasına dikkat çeken Başkan Çay, "Bir saat çocukların, arkadaşlarıyla oynama saati olabilir. Fakat saat akşam yedide gelen çocuğunuzu sorgulayın. Benim Pozantı gibi Anadolu kasabasında içim yanıyor. Bu konuda herkesten duyarlılık bekliyorum, feryat ediyorum. Feryadımın da ciddi bir feryat olduğunu böyle bir yayında söylediğimi görüyorsunuz. Bu konuyla ilgili acil tedbir alınmasını ifade ediyorum. Herkesle bilgi paylaşımı ve herkesle beraber seferberlik halinde mücadele etmeye hazır olduğumu, Pozantı halkı adına Belediye Başkanı olarak buradan bir kez daha ifade ediyorum" diyerek, bu konuda elinden gelen desteği vereceğini kaydetti.

ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN!

Babalara da bir çağrı yapan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, artık kahvehanelerde oyun oynamayı bırakmalarını istedi. Annelerin de evlerde gün yapıp akşama kadar TV izlemelerini de eleştiren Başkan Çay, "Bazı programlarda kimin nasıl boşandığını, kimin nasıl cinayet işlediğini dinleyeceğinize çocuklarınıza zaman ayırın! Onlara sevgi verin, başını okşamadığınız çocuk sizin değildir. Bunu bir psikolojik harekât uzmanı olarak söylüyorum. Yıllarca bu konuda eğitim vermiş bir adam olarak söylüyorum. Bu konu çok önemli" şeklinde konuşarak, çocuğunun başını okşamayanlar, para vererek mutlu ettiğini sananların yanıldığına işaret etti.

Son olarak Pozantı halkına seslenen Başkan Çay, “Vatandaşlarımızın bu illeti kullananları ve satanları ihbar etmemesi halinde Emniyet tek başına bir şey yapamaz. Emniyet güçlerine destek olarak bu illetin hep birlikte üstesinden gelebileceğimize inanıyorum.” Dedi.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis