Başkan Mustafa Çay’dan Kaldırım ve Asfalt Sitemi

Başkan Mustafa Çay’dan Kaldırım ve Asfalt Sitemi

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eylül Ayı olağan toplantısında gündem dışı söz alan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçe merkezini oluşturan Atatürk Caddesi, İnönü ve Gençlik Caddesi’nin kaldırım ve asfalt yenileme çalışmalarının bitirilememesinden yakındı.

Yapboz işinin bu şehirde temayül haline geldiğini iddia eden Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Bir kontrol mühendisi mi yok? Daha önce de Hastane Caddesine asfalt yapılmıştı. Benim bildiğim asfalt üzerine bordur döşenmez. Asfalt üzerine yaptığınız bordur taşlarının yüzde 50’si şu an uçmuş durumda. Sonrasında Yol Müdürümüz Erol Beye şifahen söyledim. Buradaki aylar önceki konuşmamda da belirttim. Bunu yarın bir gün eleştiri konusu yaparlar. Sabrettik Sabrettik, bugüne geldik. Şimdi de Pozantı merkezde bir kaldırım çalışması bir ayda bitirilemedi.

Önce bir dört kişiyle başlandı. Sonra alt zemine dökülen malzeme kaliteli değil dendi. Tekrar söküldü. Yeniden bir malzeme serildi. Bu hafta sonu Pazar günü asfalt dökülecekti. Sonra dediler ki, ‘Müdür izinliymiş, gelecekmiş’. Yükseklik zaten birçok yerde farklı, göreceksiniz. Sayın başkanım bunu gerçekten üzülerek ifade ediyorum. Bu kadar kontrolsüz iş yapılamaz. Ama bunun başında bir mühendis olmalı. Yani büyükşehir adına denetimini yapmalı. Günlük raporlamalı. Yani hakikaten diyorum. Çok acayip bir şey var.

Şimdi de sizin yapmış olduğunuz yolun üstüne asfalt yapılacağı ifade edildi. Bu sefer öbür taraftan, Pozantı’nın girişinden okuldan itibaren, şehitlikten doğru garip bir şey gördüm. Buna da şaşırdım. İki taraftan oyma yapılmış. Yani asfalt sökme makinasıyla ortadan bir koridor açılmış. Bir arabanın zor geçeceği bölümde asfalt var. Yükseklik de oluşmuş. Yani iki araba karşı karşıya geldiğinde yol vermek için diğeri küt diye kendini atıyor. Bu hangi akılla, nasıl bir metotla yapılıyor? Vallahi ben 14 yıldır belediye başkanıyım. Böyle bir şey görmedim. Eleştiriyi samimi yapıyorum Sayın Zeydan Başkanım. Gelin kendiniz görün, beraber bir çay içelim. Bu devletin parası, milletin parası. İhaleyi vermişsin ama bunun kontrolünü niye yapmıyorsunuz?” şeklinde konuşarak sitemde bulundu.

“ACAYİP BİR İŞÇİLİK VAR”

Aynı zamanda Kızıldağ yolunun da ‘su getiriyoruz’ diye asfalt yolun iki tarafından kırıldığını belirten Başkan Çay, “Vallahi de billahi de ortada kalan bölümde iki aracın gitmesi mümkün değil. İnsanlar sağlıklı gitsin. Yani acayip bir işçilik var. Bunun kontrolüyle ilgili ben size hatırlatıyorum. Bunların hepsi bir mühendislik faciası. Pozantı’da sizin ve benim için söylenmedik söz kalmadı. Sövüp sayıyorlar. O gün bir yağmur yağdı, mazgallar bozulduğu için neredeyse dükkânlar su basacak hale geldi” şeklinde sorunlarını dile getirerek, çözüm noktasında sorun yaşanmamasını istedi.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis