Başkan Mustafa Çay’dan Kar Yağışı Uyarısı

Başkan Mustafa Çay’dan Kar Yağışı Uyarısı

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, bu geceden başlayıp etkisini hafta sonu daha da artırarak yağacak olan kar yağışı sebebiyle hem Pozantılıları hem de Pozantı’ya seyahat edecek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Meteorolojiden edinilen bilgilere göre Pozantı ilçesi ve bölgesine Cuma gece saat 00.00’dan başlayacak olan kar yağışı yüzde 90 oranlarına çıkartarak hafta sonu etkisini artıracak.

Çarşamba gününe kadar sürecek olan kar yağışı tahmini sebebiyle Pozantılılara duyarlı ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Kıymetli Pozantılılar, çok değerli Adana ve Mersinliler, bugün itibariyle meteorolojiden almış olduğumuz bilgilere göre; gece saat 00.00’dan itibaren kısmi kar yağışı, saat gece üçten sonra ise yüzde 70 oranında kar yağışı, Cumartesi ve Pazar tamamen yüzde yüze yakın kar yağışı Pozantı'da bekleniyor ve bundan dolayı vatandaşlarımızın Pozantı’ya gelmek isteyenlerin duyarlı olmalarını rica ediyorum.” Dedi.

KAR LASTİĞİ OLMAYANLAR YOLA ÇIKMASIN!

Kar lastiği olmayanların ya da araçlarında zincir olmayanların, gerçekten sıkıntı yaşayabileceklerini ifade etmek istiyorum diyen Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Geçen hafta içeride yağan kardan dolayı yoğun poyrazdan kaynaklama yollarda kepekleme yaptığı kar ve dolayısıyla zaman zaman kısmi olarak birçok yerde buzlanma söz konusu oldu. Elimizden geldiği kadar mücadele ediyoruz. Halen ekipleri tuzlamalar yapıyorlar ama gölgede kalan alanlardaki buzlanmaları önlemekte zorlanıyoruz. Onun için kıymetli vatandaşlarımızın çok duyarlı olmasını, seyahatlerine dikkat etmelerini istirham ediyorum. Özellikle Pozantı merkezde, köylerde, Akçatekir ve Bürücek’te yani bir yerden bir yere gitmek isteyen vatandaşlarımızın, zincir ya da kar lastiği yoksa lütfen ama lütfen evlerinden çıkmamaları istirham ediyorum. Bunun sebebi şu ki Pozantı Belediyesinin envanterinde bir adet greyder 3 adet jcb kepçemiz var ve dolayısıyla inanın buna emin olun ki geçen hafta yaşadığımız tecrübe ile bunu ifade ediyoruz. Yani onun bunun yolda kalan arabasını çekmekten, bütün vatandaşlarımızın toplamını yapacağımız hizmetten geri kalıyoruz. Dolayısıyla duyarsızlık ve tedbirsizliklerinizden dolayı işimizi aksatıyorsunuz. Bu konuda hepinizin anlayışına sığınıyoruz. İki gün içerisinde yoğun beklediğimiz kar yağışları öncesinde tedbirli olmanızı ve dolayısıyla da sağlıklı yaşamanızı özellikle istirham ediyorum. Anlayışınızı bekliyoruz ve anlayışlı olacağınızdan da bir şüphe duymak istemiyoruz.” Dedi.

ELBET GÜZELLİKLERİ YAŞAYACAĞIZ AMA!

Tabii ki kar yağdığında kartopu oynayacağız. Tabii ki sucuk partisi yapacağız diye sözlerine devam eden Başkan Çay,  “Güzellikleri yaşayacağız ama bunları yaşarken tedbirli olacağız, tedbirli davranacağız. Bizden başka insanların da o yola ihtiyacın olduğunu, bir ambulansın ya da bir itfaiyenin bu yolu kullanarak bir can kurtaracağının hesabını yapacağız. Şimdiden anlayışınıza sığınıyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum.” Dedi.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis