BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA ÇAY’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA ÇAY’IN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 24 Kasım Öğretmenler Günü olması sebebiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çay, mesajında şu cümlelere yer verdi;

"Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz milletimizin varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar büyüktür.

Kıymetli öğretmenlerimiz; sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri açısından toplumumuzun vazgeçilmez mihenk taşlarıdır. Evlatlarımızın küçük yaşlarda başladıkları eğitim ve öğretim sürecinin her aşamasında; öğretmenlerimizin göz nuru, şefkati, merhameti ve öğütleri belirleyici bir niteliktedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ veciz sözü her şeyi açıkça anlatıyor. Yarınların kilidini açacak anahtar öğretmenlerin elindedir. Öğretmenlerimiz; bilgelikleri, erdemleri ve mesleki donanımları ile öğrencilerimizi topluma faydalı bireyler haline getirerek, yarınlarımızı şekillendirmektedirler. Bu sebepledir ki geleceğimizin teminatı evlatlarımıza emek veren her bir öğretmenimiz, milletimizin kıymetlisidir.

Hayatın merkezine insanı alan, önce insan diyen, İnsanı yücelt ki devlet yücelsin felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak; kişiliğimizin belirlenmesinde, yetişmemizde, hayata dair kanaatlerimizin, düşüncelerimizin oluşmasında büyük emekleri olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis