BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA ÇAY'IN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDEKİ SES GETİREN KONUŞMASI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ MUSTAFA ÇAY'IN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDEKİ SES GETİREN KONUŞMASI

Başkan Zeydan Karalar’ın başkanlığında gerçekleştirilen Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı ilk toplantısına, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın konuşması damgasını vurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Özdemir’in kendisine telefonda ‘yavşak’ dediği için kürsüde tepkisini dile getiren Çay, Başkan Zeydan Karalar’a hitaben, “Görevden alıp gereğini yapmazsan, ölene kadar bu kürsüden konuşacağım” dedi.

“ATEŞİN ALTINA ‘HAR’ VURULUYOR”

Çok yakın bir zamanda Pozantı Belediyesi üzerinden bir ekmek büfesi polemiği yaratıldığını ifade eden Başkan Mustafa Çay, “Bunu Zeydan Başkan’a da bizzat söyledim. Birileri provake ediyor, bizi karşı karşıya getirmek istiyorlar dedim. Biz ateşi aşağa çekmeye çalıştıkça, belki de başkanın bilgisi olmadan bürokratları, ya da Pozantı’daki siyasi unsurlar ateşin altına habire ‘har’ vuruyor” diyerek dert yandı.

“AHLAKİ DEĞİL”

Akçatekir’deki belediye binasındaki makamımın önüne konulan büfenin fotoğrafını meclis üyelerine gösteren Başkan Çay, “Zeydan Başkan geldiğinde arabasını karşılayacağım yer. Bunun doğru olmadığını ifade ettim. Bunun dışında, daha öncesinde yine Pozantı Zafer Mahallesi’nde sağlık ocağının önündeki ekmek büfesine müdahalemiz olmadı. Biz Akçetekir hizmet binasının önüne konulan büfenin doğru olmadığını, ‘bu mucitler kimse Zeydan Başkan’ın makam odasının önüne de bir tane büfe koyun’ dedim. Çünkü, ahlaki değil. Bunun üzerine Zabıta Daire Başkanı Ercan Kandemir, eski meslektaşım, arkadaşım… Beni aradı, “Mustafa Abi yanına geliyorum, istişare edelim. Gerçekten olmamış, 2-3 gün müsaade et, bunu buradan kaldırtacağız” dedi. Tekir’deki Köse’nin karşısındaki Ziraat Bankası’nın arkasındaki bir yere kaldırılacağını söyledi. “Tamam Ercan’cığım” dedim. Ercan bey, yanımdan ayrıldıktan 15 dakika sonra OdaTV ve KRT’te “Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı ekmek satışını engelliyor” diye bir haber yapıldı. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Sonra, ben cevap hakkım doğduğu için, bunun böyle olmadığını sosyal medya hesabım üzerinden açıklama yaptım. Bu açıklamadan sonra, Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Sayın Sertan Hepsağ beni aradı, “Başkanım, şu an Tekir’deyim. 5-10 dakika ziyaret etmek istiyorum” dedi. Dışarıda olduğum halde “Hemen makama dönüyorum, buyur gel” dedim. Hatta, elinde bir de tatlıyla geldi, nezaketiyle geldi. Nezaketimle karşıladım. Bana şu cümleyi kurdu, “Başkanım, gerçekten arkadaşlarım adına özür diliyorum” Allah’ı şahit tutuyorum, çocuklarım üzerine yemin ediyorum. Dedi ki, “Gerçekten olmamış oraya. Bize bir müsaade et.” Bana telefonunu verdi, ‘sizin muhatabınız benim’ dedi. Saygı gösterdim, tamam dedim.

“YAVŞAK DİYEMEZ”

Hem CHP hem de MHP kanadındaki ateşi düşürme adına sosyal medya hesabımdan “Beni Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü ziyaret etti, ekmek büfesini kaldıracaklarını söyleyip özür diledi. Çözüm odaklı anlayış için teşekkür ediyorum” diye yayınlamıştım. Aynı mesajı Zeydan Başkan’a da mesaj olarak attım. Bu açıklamadan yarım saat sonra beni bir numara aradı, baktım: “Ben Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Özdemir” dedi, “Buyurun” dedim. “Benim Genel Müdürüm senden özür mü diledi?” diye sordu. “Evet özür diledi” dedim. Sen “Yavşak bir adamsın. Yalan söylüyorsun” dedi. Allah’ı şahit gösteriyorum, çocuklarımın üzerine yemin ediyorum, bana hayatımda daha babam bile ‘yavşak’ demedi, belediyeyi yöneten biri bu belediyenin meclis üyesi başkana ‘yavşak’ diyemez. Ben de iadesi ile cevabını verdim ve kapattım. Sonra Zeydan Başkan’ı aradım. Zeydan Başkan o gün Tufanbeyli’deydi. Elim ayağım titriyordu. Birkaç kez aradım, cevap vermemişti ama sonrasında döndü. Kendisine izah ettim; Dedim ki “Başkanım o koltukta oturtmayacaksın. Benden kamuoyu önünde özür dileteceksin” Ne hikmetse bir şey olmadı” diyerek Başkan Zeydan Karalar’ı gereği yapması için çağrıda bulundu.

“ÜÇ GÜNDÜR BANYO YAPMAYAN İNSANLAR VAR”

Son günlerde Pozantı’nın bazı mahallelerinde yaşanan su sıkıntısını da gündeme getiren Başkan Mustafa Çay, “Geçen yıl bu kürsüde konuşmuştum. Zeydan Başkanımı da uyarmıştım. Pozantı ve özellikle Yenikonacık sürekli yoğun nüfus alan bir bölge demiştim. Buradaki su deposu köyün zamanındaki nüfusuna kadar planlanmış, tedbir alınmazsa ileride sıkıntı yaşanacak demiştim. Bununla ilgili herhangi bir ihale olmadığından Alpu dahil, Yenikonacık ve Pozantı’nın genelinde Zafer Mahallesi, Cumhuriyet ve İstiklal Mahallesi’nin üst yamaçları oradan beslendiğinden son 10-15 gündür korkunç bir susuzluk yaşıyor. Üç gündür banyo yapmayan insanlar var. En azından bu depolara tankerlerle su taşınabilir” diyerek bir an evvel çözüm bulunmasını talep etti.

KOKU VE SİNEK ŞİKAYETLERİ ARTTI

Aktekir’in kanalizasyon konusuna da değinen Başkan Çay, “Ölçümlerini yaptırdığınız henüz ihale aşamasına gelmediğinizden Akçatekir’deki vidanjörler yetmiyor. Koku ve sinekten yoğun şikayetler alıyoruz. Bununla ilgili planlamanız ne durumdadır?” diye sordu.

PROJE GÜZEL AMA…

Kurtuluş Mahallesi’ndeki kanalizasyon sıkıntısını giderdiği için Başkan Zeydan Karalar’a da teşekkür eden Çay, “Pozantı merkezde Atatürk Büstünün olduğu bir kavşağımız vardı. Mühendisler sağ olsunlar projelendirilerek yenisi yapılıyor ama metraj olarak doğru görülebilir. Bizim Pozantı dar sokak. Çıkmaz bir sokak. Sıkıntıları var. Ciddi alanda TIR’ı olan bir bölge. Mühendis arkadaşların göremediği başka bir şey var, o da şu; “Pozantı, Akçatekir’in içindeki yol, aynı zamanda otoyola paralel bir yol. Karayolları’nın ücretsiz yolu. Yüksek ve geniş araçlar otobana alınmadığından dolayı, transit geçişi Akçatekir üzerinden ve gece yapıyorlar. O zaman da, Pozantı’nın girişindeki alt geçitte kurtarmadığı için, Pozantı’nın içindeki yolu kullanmak zorunda kalıyorlar. Burada uzun araçların dönüşünde sorun yaşayacağız. Proje güzel ama dışına bir kaldırım yapılmış. O bile alınsa bu projede dönüş için bir rahatlama olacak. İnanın, sizin otobüsler bile dönerken zorlanıyor” diyerek projenin gözden geçirilmesini istedi.

SÖZ VERDİ

Başkan Çay’ın konuşmasını başından sonuna kadar dinleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, Kadir Özdemir’in kendisinin de yaptığının yanlış olduğunu ifade ettiğini belirterek, tansiyonun düşmesi için gereğinin yapılacağını söyledi. Pozantı’daki kavşak projesi için de mühendisleri Başkan Çay’a yönlendireceğini ve istişare yapılarak yeniden şekillendirileceğini belirtti.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis