Belemedik Tabiat Parkı Sonbaharda Farklı Güzelliğe Büründü

Belemedik Tabiat Parkı Sonbaharda Farklı Güzelliğe Büründü

Adana’nın Pozantı ilçesinde bulunan Belemedik Tabiat Parkı, sonbahara özgü görsellikleriyle doğa fotoğrafçıları, yürüyüşçüler ve ziyaretçilerin uğrak yerleri arasında bulunuyor.

Zengin doğa manzarası, taş ve ahşaptan yapılmış yayla evleriyle ünlü Belemedik Kanyonu, özellikle sonbaharın simgesi olan sarı rengin bütün tonları, yeşil ve turuncu renkleri ile ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor. Parkın her bir köşesinde fotoğraf çeken gruplar, poz verenler, piknik ve yürüyüş yapanlar, dumanı tüten mangal ve semaverlerde keyif yapanlar dikkat çekiyor.

Almanlar tarafından 1905'te yapılan Bağdat-Hicaz demir yolu hattının devamı niteliğindeki Belemedik Tren İstasyonu'nun bulunduğu tabiat parkı, doğa fotoğrafçıları, yürüyüşçüler ve ziyaretçilerine sonbaharda renk cümbüşü yaşatıyor.

Belemedik Tabiat Parkı, adeta bir renk cümbüşü sunarken, dökülen yaprakların oluşturduğu tablo gibi manzaraları görmek isteyen vatandaşlar parka akın ediyor. Başta Adana olmak üzere Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye ve Niğde gibi çevre illerden kalabalık grupların gezmeye, fotoğraf çekmeye, mangal yapıp stres atmaya geldiği Belemedik, özellikle hafta sonları binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis