Pozantı Belediyesi’nin Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi

Pozantı Belediyesi’nin Avrupa Birliği Projesi Kabul Edildi

Pozantı Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi ortaklığında hazırlanan 112 bin Euro bütçeli Avrupa Birliği projesi kabul edildi.

Pozantı Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi ortaklığında hazırlanan 112 bin Euro bütçeli “Yerel Yönetimlerin Orman Koruma ve Orman Yangınlarına Direncinin Arttırılması” projesi kabul edilerek Yunanistan’ın Rafina kentine bağlı Pikermi Belediyesi ile proje eşleştirmesi gerçekleştirildi.

ORMAN YANGINLARI DİRENCİ ARTIRILACAK

Pozantı Belediyesi olarak yaklaşık 6 ay önce Avrupa Birliği hibe programına proje başvurusu yaptıklarını belirten Başkan Mustafa Çay, projenin yeşil bir gelecek için eşleştirme başlıklı yerel yönetimlerin orman koruma ve orman yangınları direncinin artırılması ile ilgili olduğunu kaydetti.

Yaptıkları projenin Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çay, Karaisalı Belediyesi ve Çukurova Üniversitesi'nin de projelerine ortak olarak dâhil olduklarını söyledi.

Projelerinin kabul edilerek desteklenmeye değer bulunduğunu ve bununla ilgili kendilerinden bir takım belge talep ettiklerini hatırlatan Başkan Çay, "Mayıs’ın 12'sine kadar bazı belgeleri hazırlayıp göndermemiz istendi. Belgeleri hazırlayıp gönderdikten sonra bir yıl sürecek program uygulamaya geçilecek. Bu proje ile ilgili Avrupa Birliği projeyi yürütmekle alakalı Pozantı Belediyesi hesabına 112 bin Euro, yani Türk parasıyla yaklaşık 2 milyon 250 bin liralık bir bütçeyi sağlamış oluyoruz. Bunun karşılığında da nihai yararlanıcı olarak Pozantı Belediyesi yine ormanla ilgili Adana bölgesindeki Aladağ Belediyesi, Kozan Belediyesi ve İmamoğlu Belediyesi de bu proje kapsamında çalışma alanımızın içerisinde yer alacak" şeklinde konuştu.

POZANTI, PİKERMİ İLE EŞLEŞTİ

Projenin eylem süresinin 12 ay olacağını hatırlatan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, proje kapsamındaki şehir eşleştirmeleri kapsamında Yunanistan'ın Rafine şehrine bağlı Pikermi Belediyesi'nin proje ortakları olduğunu da belirten Başkan Çay, proje kapsamında 15 kişilik bir heyetle Yunanistan'a bağlı Rafina şehri Pikermi Belediyesi'ne ziyaretin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Aynı zamanda 4 kişilik heyetle Pikermi Belediyesi'nin de Pozantı Belediyesi'ni ziyaret edeceğini ifade eden Başkan Mustafa Çay, "Bu ziyaretlerde STK'larla da temaslar sağlanacak. Buradaki projenin amacı Karaisalı Belediyesi ve Pozantı Belediyesi'nin Pikermi Belediyesi arasında şehir eşleştirme yoluyla iklim değişikliğine uyup ve çevre koruma alanlarında deneyim ve iyi uygulama alışverişi için uzun vadeli sürdürülebilir ilişkileri kurmaktır. Bu kapsamda bu belediyeyle ilişkilerimizi devam ettireceğiz ve 12 ay sürecek olan bu projede strateji belgesi, iyi uygulamalar, plan, güvenlik açığı raporu, politika belgesi ve belediyeler arası diyalogla farkındalık oluşturma yoluyla yerel makamların da ormanları koruma ve orman yangınlarına hazırlık ve müdahale etme konularında dayanıklılıkları artırılacaktır" şeklinde konuşarak, Avrupa Birliği'nin belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde gençlere yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini kaydetti.

BELEDİYE PERSONELİ EĞİTİLECEK

Bu kapsamda Pozantı'da bir proje ofisi de kurulacağını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Bir yıl boyunca projenin yürütüleceği bir ofis olacak. Burada web sitesi geliştirilecek. Web sitesi üzerinden projenin uygulama alanları, yapılan çalışmalar, toplantıların hepsi web sitesi üzerinden kamuoyuyla paylaşılmış olacak. Aynı zamanda proje kapsamında farklı başlıklar altındaki konularla ilgili belediye personellerine de eğitimler verilecek" diye konuşarak, projenin hayırlar getirmesini diledi.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis