POZANTI BELEDİYESİ OLASI BİR DEPREME HAZIR

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın talimatı doğrultusunda yapılan çalışmalarla Pozantı Belediyesi ekipleri olası bir Adana depreme hazır hale geldi.

Jeoloji ve deprem uzmanlarının Adana ile ilgili söyledikleri deprem tahminleri sonucunda Belediye Başkanı Mustafa Çay Afet Acil Durum ekibi oluşturdu. Oluşturulan bu 45 kişilik ekip olası bir deprem anında hemen belediye garajında 30 dakika içerisinde toplanarak olumsuzluk yaşanan bölgeye intikal edecek.

Çalışmalara özellikle atölye ekibi hız göstererek portatif çadır yapımına başlayarak şimdiye kadar 10 adet çadır iskeleti yaptı. Olası bir deprem de elektrik ve ışık ihtiyacına karşı ise 100, 200 ve 300 metre uzunluğunda seyyar kablo hazırlığı da tamamlanmış durumda.