Pozantı Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Pozantı Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk ve kar yağışı ülkenin çeşitli yerlerinde olduğu gibi Pozantı’ya bağlı Akçatekir Yaylasında da hayatı olumsuz etkiliyor.

Bin 300 rakımlı Akçatekir Yaylasında bulunan sokak hayvanlarına Pozantı Belediyesi el uzattı. Özellikle kar yağışı altında yiyecek bulamayan sokak köpeklerine Pozantı Belediyesi ekipleri tarafından lokantalardan temin edilen yağlı ekmekler ve tavuk kemikleri atıldı.

BESLEMEMİZ DEVAM EDECEK

Sokak hayvanlarının beslenmesiyle alakalı kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Pozantı Belediyesi olarak sokak hayvanlarını unutmadık. Pozantı için önemli bir proje nedeniyle Yunanistan’da olsam da buradan da ilçemi takip ediyorum. Pozantı’nın yüksek kesimlerine kar yağdığını öğrenir öğrenmez ekiplerimi teyakkuza geçirdim. Özellikle rakımı yüksek yerde bulunan köy ve mahallelerde ekiplerimiz yol açma çalışmalarında bulunurken bir yandan da Akçatekir Yaylası bölgesinde yaşayan yüzlerce sokak hayvanlarının aç kalmamaları için diğer ekiplerimiz beslemeye çıktı. Pozantı ilçemizde bulunan lokantalardan temin edilen et ve tavuk kemiklerinin yanı sıra yağlı ekmeklerle besleme yaparak sokak köpeklerinin aç kalmasını önlemiş oluyoruz. Yaptığımız besleme işlemleri kar yağışının yoğunluğuna göre düzenli olarak devam edecek.” şeklinde konuştu.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis