Pozantı’da 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Pozantı’da 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Pozantı’da 10 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Adana’nın Pozantı ilçesinde “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında toplam 10 bin fidan toprakla buluştu.

Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım’da saat 11.11’de yüzlerce Belediye Başkanımız Mustafa Çay ve vatandaşların katılımıyla 10 bin dikildi.

Adana’nın Pozantı ilçesindeki 5 noktada gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinin merkezi Alpu Mahallesinde yapıldı. Fidan dikme etkinliğine Pozantı Kaymamaı Muammer Sarıdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı Satılmış Çal ve Orman İşletme Müdürü Bünyamin Üçgül başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları, daire müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Alpu Mahallesindeki 280 dönümlük alana dikilecek olan fidanlardan önce Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü merkez şefi Soner Karacan fidanların nasıl dikileceği konusunda katılımcılara kısa kısa bilgiler verdi.

Törende kısa bir konuşma yapan Pozantı Orman İşletme Müdürü Bünyamin Üçgül, “ Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından çıkan yangınlardan ötürü geleceğe nefes kampanyasıyla Türkiye genelinde 11 milyon fidanın dikilmesini amaçlayarak oluşturulan bir oluşum ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edildi. Biz de Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü olarak Aladağ ve Pozantı ilçeslerini kapsadığımız için 5 noktada 10 bin fidan dikerek bu etkinliğe katılacağız. Daha yeşil bir Türkiye  ve daha iyi bir gelecek için hepiniz hoşgeldiniz.” Dedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi saat 11.11’i gösterdiğinde ise Kaymakamından Belediye Başkanına, polisinden jandarmasına, 112 acil personelinden öğrencilere kadar tüm herkes eline aldığı fidanlarını toprakla buluşturup can suyu verdiler. Katılımcılar dikdikleri fidanlarla özçekim yaparak hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Pozantı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ise tören sonunda fidan dikmek kolay, zor olan dikilen fidanları koruyup büyütmek olduğunu belirterek etkinliğe katılan katılımcılardan diktikleri fidanları zaman zaman gelip kontrol ederek can suyu vermelerini istedi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis