Pozantı’da Ormanlık Alana Girişler Yasaklandı

Pozantı’da Ormanlık Alana Girişler Yasaklandı

Adana'nın Pozantı ilçesinde ikinci bir duyuruya kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

 

Dört bir yanı çam ağaçlarıyla çevrili, doğası ve yayla bölgesi olmasıyla ünlü Pozantı ilçesinde, yangın riski taşıyan ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Yasağı, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay duyurdu.

 

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Türkiye'de kavurucu sıcakların etkili olduğunu ve dağlık olmayan yerleşim yerlerinde hava sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığını söyleyerek ilçeye piknik yapmak üzere gelen vatandaşların, yangın riski taşıyan ormanlık alanlara girmemeleri konusunda uyarıda bulundu.

 

Bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak isteyen vatandaşların özellikle hafta sonları yaylalara akın ettiğini ifade eden Başkan Çay, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

"Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları başladı. Ülkemizin birçok yerinde üzülerek orman yangınlarına şahit oluyoruz. Bölgemizdeki ormanlık alanlarda aşırı kuru ot olan yerlerde küçük bir ihmal, ateş veya izmarit, atılan bir cam şişesi yangına sebep olabilir. Pozantılı hemşerilerimiz ve ilçemize piknik için gelen misafirlerimizin bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. En küçük bir dikkatsizliğin bedeli, yeşilimizi ve oksijenimizi kaybetmemize sebep olacaktır. Bu nedenle, bölgemizdeki Akköprü Mesire Alanı, Belemedik Tabiat Parkı, Kamışlı ve Yazıcak Mahallemizde bulunan Şehit Muhammet Ali Demir Körkün Mesire Alanı haricinde Pozantı’daki ormanlık alanlarda piknik yapmak, ateş yakmak yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın kurallara uyması, en ufak ateş veya dumanda ihmal etmeden Alo 112-155 veya Alo 177 araması insanlık görevidir."


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis