Pozantı Doğalgaza Kavuştu, İlk Ateşi Başkan Çay Yaktı

Pozantı Doğalgaza Kavuştu, İlk Ateşi Başkan Çay Yaktı

Doğalgaz müjdesini geçtiğimiz yıl doğum gününde veren Belediye Başkanı Mustafa Çay, yılbaşı arifesinde ilk doğalgaz ateşini yakarak Pozantı’nın doğalgaza kavuştuğunu duyurdu.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın uzun yıllardır üzerinde durduğu, Ankara ve Pozantı arasında mekik dokuyarak doğalgazın mutlaka ilçeye gelmesi gerektiğini belirterek 2020 yılında Bakan ve milletvekilleriyle görüşmesi sonuca ulaştı ve bugün itibariyle ilk doğalgaz ateşi yakıldı.

Aksa Gaz Adana Bölge Müdürü Halit Demir ile Pozantı Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği geçtiğimiz aylarda doğalgaz kazı çalışmalarına başlanmış, doğalgaza kavuşacak şanslı evlere ise hatlar çekilmişti. Gerçekleştirilen çalışmalar ve kurulan doğalgaz deposunun ardından nihayet Pozantı’ya doğalgaz verildi.

İLK ATEŞİ BAŞKAN ÇAY YAKTI

Doğalgazın ilk ateşini Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Kaymakamı Fatih Karamahmut ve Aksa Gaz Adana Bölge Müdürü Halit Demir’inde eşlik ettiği Demirci 2 sitesindeki İlhami Avşar’ın evinde yaktı. Heyet, yanan doğalgaz ateşiyle demlenen çaydan içip ‘Pozantılılar’a hayırlı olsun’ dileklerinde bulundular.

BU BİR GURUR

“Tüm Pozantılılar’a hayırlı olsun” diyerek kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Pozantılılar bugüne kadar doğalgazı bir hayal olarak gördü. Gelmez denildi, başkan bey bizi kandırıyor mu acaba denildi ama biz bir şeye inandık. Geçtiğimiz yıllarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez Beyefendinin katılımıyla gerçekleştirilen bir toplantıda Adana’nın kuzey ilçeleri arasında en çok Pozantı’nın doğalgaza ihtiyaç duyduğu belirtmiş ve çeşitli örnekler sunmuştum diyerek bu konuşma üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in tekrar çalışma yapılması yönünde talimatlarının olduğunu hatırlattı.

Aksa Gaz Bölge Müdürü Halit Demir’le birlikte birçok kez gerçekleştirdikleri toplantılar sonucu çalışmaların başladığına dikkat çeken Başkan Çay, “Yollar kazıldı ve evlere doğalgaz hattı çekildi. Kısa bir süre önce ise Hastane Caddesi üzerine belirlediğimiz bir noktaya depolama alanı yaparak gaz tankerleri yerleştirilmişti. Titizlikle yapılan çalışmalar sonucunda bugün ilçemizin belirli bir noktasına doğalgaz verilmesini büyük bir gurur içerisinde izliyorum. Demirci 2 sitesinde İlhami Avşar kardeşimizin evine konuk olarak ilk ateşi bizzat ben yaktım ve bu ana tanıklık ettim. Yaktığımız doğalgaz ateşiyle ise demlenen çayımızı yudumladık. İlerleyen günlerde Pozantı’nın diğer yerleri de doğalgaz ateşini yakmış olacak” diyerek, Pozantılılar’a ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.

BÜYÜK BİR KAZANIM

Doğalgazın Pozantı için büyük bir kazanım olduğunu dile getiren Kaymakam Fatih Karamahmut ise “Pozantı gibi doğası güzel bir yerde kömür kullanarak hava kirliliğini özellikle akşamları hmek çok mümkündü. İnşallah bundan sonra daha güzel olacak, daha temiz bir Pozantı içerisinde yaşayacağız. Hayırlı olsun.” dedi.

ETAP ETAP İLERLEYECEĞİZ

Pozantı’ya verilen doğalgazın etap etap olduğunu belirten Aksagaz Adana Bölge Müdürü Halit Demir ise, “Evet, şuan doğalgazı Pozantı ilçemize verdik ama her yerde bir anda yanmayacak. Evlere bağladığımız doğalgaz kutucuğu var. Bu kutuları günde 20 kadar eve montaj yapıyoruz. O sebeple kısım kısım doğalgaz verilecek. Bu sebeple ‘neden benim evime doğalgaz gelmedi?” diye kimse panik yapmasın, etap etap ilerleyeceğiz. Biz söz verdiğimiz gibi 2023 gelmeden doğalgazı vereceğiz dedik” şeklinde konuşarak, 2022 yılının bu son gününde belirli bir bölgeye doğalgaz verildiğini ifade etti.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis