Pozantı'nın Kedileri Özel Tasarım Evlerde Barınacak

Pozantı Belediyesi tarafından ilçe genelindeki birçok farklı noktaya “Kedi Evi” yerleştirildi.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ilçedeki sokak hayvanlarının beslemesini düzenli olarak yaparken, özellikle kış aylarında barınabilecekleri noktalar da oluşturarak, hayvanseverlerden tam not aldı.

Özel bir firmaya yaptırılan 50 adet kedi evleri, ilk etapta Belemedik Tabiat Parkı'nda bulunan Belemedik Restaurant, Belemedik Bungalov Evler ve Belemedik Butik Otel etrafına yerleştirilerek kedilerin soğuktan korunmaları sağlanmış oldu. İlçede yaşayan hayvan severler ise farklı noktalara yerleştirilen kedi evlerinden duydukları memnuniyeti sosyal medya hesaplarında yorumlayarak dile getirdiler.

Zemininde sıcaklığı sağlamak amacıyla keçe kumaşlar kullanıldığına dikkat çeken Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kedi evlerinin doğayla bütünlük sağlayacak biçimde tasarlandığını belirterek, "Mümkün olduğunca her kedinin barınabileceği, bir annenin yavruları ile birlikte kalabileceği sıcak bir ortam oluşturmaya çalıştık” diye konuştu.