Adana Valisi Süleyman Elban'dan belediye çalışmalarına takdir

Adana Valisi Süleyman Elban'dan belediye çalışmalarına takdir

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Pozantı'ya gelen Adana Valisi Süleyman Elban, Pozantı Belediyesi'nin çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi.

İlçenin genel durumu hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Süleyman Elban, serin havası, doğası ve tarihi değerleriyle Pozantı'nın çok daha iyi yerlerde olmayı hak ettiğine vurgu yaptı.

Belemedik Butik Otel ve bungolav evleri de ziyaret eden Vali Elban, "Başkan Çay nezdinde, emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

İLK ZİYARET KAYMAKAMLIĞA

Vali Süleyman Elban ilk ziyaretini Pozantı Kaymakamlığına gerçekleştirdi. Ziyareti sırasında Vali Elban’a Adana İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş eşlik ederken Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek ve İlçe Emniyet Müdürü Komiser Cem Doğaroğlu karşıladı.

Kısa bir süre önce Pozantı Kaymakamı olarak göreve başlayan Kaymakam Hüseyin Aydın’a 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunan Vali Elban, şeref defterini imzaladıktan sonra Kaymakamlık personeline çalışmalarında başarılar diledi.

"POZANTI'NIN BİLİNİRLİĞİ ARTIRILMALI"

Serin havası, doğası ve tarihi değerleriyle ilçenin çok daha iyi yerlerde olmayı hak ettiğine vurgu yapan Vali Elban, “Adana’mızın şirin ilçesi Pozantı; tarihi önemiyle, doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. İlçemizi daha çok tanıtıp ülke çapında bilinirliğini arttırmak için, ilçemizin sahip olduğu tüm potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için el birliği ile çok çalışacağız” dedi.

Vali Süleyman Elban, ilçe gezileri kapsamında ziyaret ettiği Türkan-İrfan Akün Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde de incelemelerde bulunurken okulun robotik kodlama, hazır giyim, elektrik atölyesi ile kütüphanesini gezerek bilgiler aldı ve öğrencilerle sohbet etti. Ziyaretini değerlendiren Vali Elban, gelişen teknolojileri yakından takip ederek, gelecek nesillerimizi dijital dünyaya şimdiden hazırlamak gerektiğine vurgu yaptı.

BELEDİYE ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE KARŞILADI

Pozantı'ya yapmış olduğu ziyaretler sırasında Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay öncülüğünde ilçeye yapılan çalışma ve projeleri de inceleme fırsatı bulan Adana Valisi Süleyman Elban, sırasıyla Kuzey Adana Kalkınma Programı kapsamında Pozantı’da kurulan Meyve-Sebze Kurutma ve Bal Paketleme Merkezi, Belemedik Butik Otel ve Belemedik Bungalov Evlerde incelemelerde bulundu.

Merkezin genel durumu ve kapasitesi hakkında Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan bilgi alan Vali Elban, “Kadınlarımızın emekleriyle halk pazarından ve köylerden alınan taze ürünler, kurutma merkezinde kurutulduktan sonra el değmeden paketlenip satışa sunuluyor. Böylelikle hem kadın istihdamının hem ekonomik gelirin hem de organik ürün piyasasının arttırılmasına katkı sunulmuş oluyor. Bu başarılı projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

"OTEL VE BUNGALOV EVLER TURİZME DEĞER KATIYOR"

Pozantı ilçesinde çeşitli inceleme ve temaslarda bulunan Vali Süleyman Elban’ın sonraki durağı Pozantı Belediyesi'nce hizmete sunulan butik otel ve bungalov evlerdi.

Belemedik’in eşsiz doğası içinde yer alan işletmeler hakkında Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’dan bilgi alan Vali Elban, burada yaptığı açıklamada mis gibi havası ve doğal güzellikleriyle Pozantı’nın önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve böylesine güzel bir Butik Oteli hizmete sunduğu için Başkan Mustafa Çay’ı tebrik ettiğini dile getirdi. Pozantı Belediyesi bünyesinde hizmet veren butik otel ve bungalov evlerin, ilçenin turizm potansiyeline değer kattığını dile getiren Vali Elban, “Adana’mızın her bir ilçesi her bir köşesi ayrı güzel. Pozantı’mız da bol oksijenli tabiatı ile büyüleyici bir atmosfere sahip. Bünyesine kattığı yeni tesislerle öne çıkan ilçemiz turizm açısından çok daha iyi yerlerde olacak.” dedi.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis