GÖKBEZLİLERİN SERVİS SORUNUNA BAŞKAN ÇAY’DAN 2 ALTERNATİF ÖNERİ

GÖKBEZLİLERİN SERVİS SORUNUNA BAŞKAN ÇAY’DAN 2 ALTERNATİF ÖNERİ

Gökbez Mahallesinde bulunan ve 2019 yılında kapatılan Gökbez Ahmet Oğuz Akal İlköğretim Okulunun açılması ve merkezdeki okullara giden öğrenciler için servis talep eden vatandaşlara Belediye Başkanı Mustafa Çay önemli açıklamalarda bulunarak, servis sorununun çözülebileceğine hatta Büyükşehir Belediyesinden otobüs tahsis edilmesi hususunda yakıtını da şoförünü de Pozantı Belediyesi tarafından karşılanacağını dile getirdi.

İŞTE BAŞKAN MUSTAFA ÇAY’IN AÇIKLAMALARI

Değerli Pozantılılar, kıymetli Gökbez sakinleri;

Malum olduğu gibi daha önce Gökbez halkımızın kendi istekleri üzerine çocuklarını taşımalı sistemle, Pozantı’daki okullara göndermeleri neticesinde Gökbez Ahmet Oğuz Akal İlköğretim Okulumuz kapatılmıştı.

2010 yılından bugüne kadar, Adana Büyükşehir Başkan Vekili Zihni Aldırmaz Beyefendiden Pozantı Belediyesi adına almış olduğum kırmızı renkli otobüsle de çocuklarımızın sabah, öğle ve akşam okul servislerini yaparak bugüne yardımcı olduk.

OTOBÜSÜMÜZ ESKİ VE SİGORTASIZ

Fakat malum olduğu gibi elimizdeki otobüsün yaş olarak eski olması münasebetiyle bu yıl sigorta şirketleri otobüsümüze sigorta yapmadı. Yapmadıkları içinde sigortasız yolcu taşımanın olabilecek bir olumsuzluk ve kazalara karşı bizine kadar büyük bir sorumluluk altına iteceğini hem görevi kötüye kullanmak hem de maddi ve manevi tazminatlara muhatap olacağımızı çok net olarak bilmenizi istiyoruz. Bundan dolayı bu yıl belediye olarak bir servis öngörümüz olmadı.

SİYASİ ŞOVA GEREK YOK

Geçen hafta içerisinde Gökbez Mahallesinde benim hiç haberim olmayan, davet bile edilmediğim bir toplantı gerçekleştiğini sosyal medya hesaplarından ve yerel gazetelerden öğrenmiş durumdayım. Orada Cumhuriyet Halk Partisi ilçe Başkanı Şenol Eroğlu Beyin, Ak Parti İlçe Başkanı Necati Şen Beyin muhtarla beraber halkın sorunlarını dinlemek maksadıyla toplantı yaptıklarını ve biraz da bu işi siyasete dönüştürdüklerini maalesef gözlemlemiş durumdayım.

BÜYÜKŞEHİRDEN OTOBÜS TAHSİS EDİLSİN YAKITI DA BENDEN ŞOFÖRÜDE BENDEN

Buradan sesleniyorum; Bugün Adana Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı tarafından yönetiliyor. Buradan da Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’na da sesleniyorum. Siz Zeydan Karalar Beyden Pozantı Belediyesine geçici de olsa çalışabilir ve sigortası yapılabilecek bir otobüsü tahsis alın ben buradan Gökbez halkına söz veriyorum. Şoförünü de ben vereceğim yakıtını da ben vereceğim. Çocuklarınızı da okullarına taşıyacağım. Bugün eğer Pozantı Belediyesi bir yardıma gelemiyorsa bunun hukuki sebepleri olduğu için envanterimizdeki araçların yeterli olmadığından kaynaklanıyor. Yani siyasi şova gerek yok!

İKİNCİ ALTERNATİF ÖNERİ

2010 yılından bugüne kadar öğrencileri taşımış bir belediye başkanı bugün neden taşımasın ki? Taşımamamızın tek ve yegane sebebi hukuki problemler ve sigorta yaptıramamamız. Bunun böyle bilinmesini istiyorum. Hiç kimsenin sizin mağduriyetinizi ve çocuklarınızın içerisinde bulunduğu durumu siyasi şova dönüştürülmesine izin vermeyin! Gerekirse Gökbez Mahallesi olarak bir servis tutun, bir kısım nakdi yardımda bulunacağımın da sözünü veriyorum. Bu da ikinci alternatif önerimdir. Hodri meydan diyorum. Siyasete gerek yok. Adamlık bize yakışır ve bizde o adamlığı yapmaya hazırız.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis