Sanatçı Öykü Gürman Pozantı’yı Salladı

Sanatçı Öykü Gürman Pozantı’yı Salladı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Pozantı’ya gelişi ve Pozantı Kongresinin 103. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sahne alan sanatçı Öykü Gürman, şarkılarıyla Pozantı’yı yıktı geçti.

Türk Pop Müziğinin güçlü seslerinden Öykü Gürman ve Mersin bölgesinde birçok etkinliklerde sahne alan ve 3 adet kaseti bulunan Savaş Korkmaz, Pozantı Kongresi etkinlikleri kapsamında halk konseri verdiler.

Pozantı Belediyesi, Sarıçam Belediyesi ve Karataş Belediyesinin destekleriyle düzenlenen halk konseri saat 19.30’da başladı. Atatürk Kültür Merkezi önünde alanı dolduran binlerce kişi ellerindeki Türk Bayrağıyla günün anlam ve önemine göre hareket ederek Savaş Korkmaz’ın söylediği şarkılara coşkuyla eşlik ettiler.

Sahne sırası Öykü Gürman’a geldiğinde ise neredeyse konser alanı vatandaşlar tarafından doldu taştı. Evlerinin Önü Boyalı Direk şarkısıyla ünlenen sanatçının söylediği bütün şarkılara eşlik eden vatandaşlar, Pozantı Kongresi’nin kutlamasını coşkuyla yaşadılar.

SÜRPRİZ YAPTI

4 Ağustos sanatçı Öykü Gürman’ın doğum günü olması sebebiyle konserde Öykü Gürman’ın resminin olduğu bir pasta yaptıran Başkan Mustafa Çay, sanatçının doğum gününü sahnede kutlayarak sürpriz yaptı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, vatandaşlara yaptığı konuşmasında Pozantı Kongresinin önemini anlatırken, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün meclis başkanı sıfatıyla Pozantı’ya gelmesi, Pozantı Kongresini yapması ve Adana işgal altında iken Pozantı’yı vilayet merkezi yapmasından bahsederek, ne kadar önemli bir gün olduğunu konser alanına katılan binlere anlattı.

Konser de kısa bir konuşma daha yapan Pozantı Kaymakamı Fatih Karamahmut, “Kurtuluş Savaşı’nın en buhranlı günlerinde yapılan Pozantı Kongresi, Adana’nın ve ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunda kilit rol oynamıştır. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Pozantı Kongresi’nin 103. yıl dönümünde, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Konser sonunda Belediye Başkanı Mustafa Çay, sanatçılara birer buket çiçek takdim ederken, desteklerini esirgemeyen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz’a günün anlam ve önemini anlatan bir plaket hediye etti.



Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis